avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat si fuga de la locul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat si fuga de la locul accidentului

buna ziua ! as dori sa stiu care ar putea fi pedeapsa pentru faptele acestea si cat dureaza drumul dosarului de la procuror pana in instanta? cu multa stima Alex.
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 12:08, 30 Mai 2011
Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice
Art. 78. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Art. 81. - (1) Parasirea locului accidentului fara încuviintarea politiei ori a procurorului care efectueaza cercetarea locului faptei, precum si modificarea sau stergerea urmelor accidentului de catre conducatorul oricarui vehicul angajat într-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane ori daca accidentul s-a produs ca urmare a unei infractiuni se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Deci undeva la 2 ani inchisoare cu suspendare daca sunteti la prima abatere, daca permisul v-a fost suspendat in urma savarsirii unei alte infractiuni pedeapsa va fi cu executare.
De asemenea trebuie avut in vedere prejudiciul ocazionat si vatamarea altor persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului Florin Alexa Florin Alexa Bună ziua am și eu o întrebare, am condus o mașină cu numere roșii expirate pe un drum judetean și am lovit o persoana care mergea pe sensul meu de ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis,si motor neinmatriculat csomanorby csomanorby am condus un motor 550 neinmatriculat si fara permis. ce pedeapsa pot sa primesc ?nu am avut pana acuma nici un dosar . (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte sergiu1988 sergiu1988 ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. ... (vezi toată discuția)