avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concedii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concedii medicale

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu concediul medical. Am fost diagnosticata cu o forma de cancer limfatic si fac chimioterapie, o sedinta la doua saptamani. La fiecare sedinta mi se face internare pentru 2 zile, iar la externare, medicul specialist imi elibereaza de fiecare data cate un concediu medical initial, in care este precizata perioada de internare si apoi CM la externare, in ciuda faptului ca este acelasi cod de diagnostic si acelasi cod de indemnizatie.Este corect acest lucru? CM nu ar trebui sa fie in continuare? De ce este tot timpul initial?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Agnes25 , utilizator 10:39, 26 Octombrie 2011
Este corect. Ordin Nr. 233/125 din 14 martie 2006:
ART. 13
Initial/In continuare: se va indica de catre medicul care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite. Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune.
Din cate inteleg eu intr-un final, banuiesc ca este o chestie mai mult relativa si subiectiva aceasta problema, deoarece unii considera internarea o intrerupere de medical, altii nu.Acum nu stiu ce sa mai inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare certificat concediu medical pydy03 pydy03 Buna ziua. In data de 2 martie mi s-a acordat de catre medicul de familie un concediu medical pt sarcina cu risc de avort. Acest concediu a fost prelungit de ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale 18bubu 18bubu la concediile medicale in continuare baza de calcul se mentine de la concediul initial sau se ia in considerare alta baza de calcul? (vezi toată discuția)
Recuperarea concediilor medicale de la casa de sanatate niculinadobre niculinadobre Buna ziua! sunt contabila la o institutie de invatamant si am facut cerere de recuperare bani aferente cm platite de angajator dar suportate din CIC si am mari ... (vezi toată discuția)