avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CASS

Buna ziua, fiul meu are 20 ani si pana acum o luna era in cls XII, din cauza absentelor a fost exmatriculat si inscris de anul viitor la fara frecventa (seral).
In momentul de fata nu poate sa mai aduca la medicul de familie adeverinta ca este elev....ce se poate face ca sa beneficieze in continuare de serviciile medicului de familie? La varsta lui poate sa mai fie in intretinerea unui parinte pe baza declaratie pe propie raspundere ca nu are nici un venit?
Sau ce alta modalitate exista?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:52, 31 Mai 2011
ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:
a) pentru copiii in varsta de pana la 18 ani, cu act de identitate sau certificat de nastere, dupa caz;
b) pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani, cu act de identitate si cu un document eliberat de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, un document din care sa rezulte ca au calitatea de elev sau student, precum si cu o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca;
Intru-cat copilul dumneavoastra a depasit majoratul si nu urmeaza nici o scoala trebuie sa plateasca asigurarea de sanatate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat la sanatate elena_sorina elena_sorina Poate beneficia de servicii medicale gratuite fiul unui angajat? Mentionez ca fiul are 25 ani, a fost si el angajat, dar de 1 an nu mai este angajat si nu are ... (vezi toată discuția)
De ce nu pot sa-l trec pe baiatul meu coasigurat la sanatate? majorlaura majorlaura Am un băiat de 21 ani, nu este elev şi nici nu lucrează. Sunt divorţată, o am eu în întreţinere. Angajatorul meu susţine că nu poate să am ... (vezi toată discuția)