Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua!
Administratorul societatii care este si angajatul firmei fost plecat in strainatate 4 zile in interesul firmei, a adus un transport de marfa. A adus facturi de cazare, bonuri de combustibil, bonuri de mancare bonuri de taxe de drum. Toate acestea le atasez la ordinul de deplasare?...Cum procedez? Care sunt inregistrarile contabile? Cu tva cum fac..trebuie sa il deduc?
Da, se ataseaza ordinului de deplasare. TVA-ul strain nu-l puteti deduce, insa puteti sa cereti rambursare din tara in care s-a platit prin intermediul ANAF. Vedeti ca exista plafoane minime pentru care se poate solicita rambursare. Daca suma nu depaseste acel plafon sau daca nu doriti rambursare, atunci TVA-ul strain il adaugati la suma cheltuielii efectuate. TVA din romania deduceti daca aveti factura.
Inreg.contabile:
542 = 5314 - acordare avans deplasare sau plata decont cheltuieli
5314 = 542 - restituire avans neutilizat
625 = 542 cheltuielile de cazare, bonuri de mancare, taxe de drum
6022 = 542 - cheltuieli combustibil. Deductibil daca va incadrati in exceptii (avand in vedere ca a adus marfa, ma gandesc ca da), nedeductibil daca nu.
Inregistrare decont
luubers
buna ziua,
am urmatoarea situatie:
- un sofer pleaca ca in cursa; la plecare i se da un avans de 500 euro.
-la intoarcere preda decontul si cheltuielile in ... (vezi toată discuția)
Chelt deplasare
andrei44
Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat ... (vezi toată discuția)
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.