avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interceptarea convorbirilor telefonice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interceptarea convorbirilor telefonice

As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si daca poate fi pedepsita atunci sa-mi spuneti in ce mod.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 21:48, 31 Mai 2011
Faptul ca ar aparatura de ascultare (stiu ca intr-o perioada era interzis sa ai asa ceva) nu inseamna ca va ascultat pe dvs. Daca in memoria respectivului aparat exista inregistrari neautorizate ale unor convorbiri puteti sa il reclamati la procuratura, motivand foarte bine plangerea.
Aceasta persoana exact pe mine ma asculta si pe mama mea si pe surorile mele si pe sotul si cumnatii mei ...eu tot nu am primit de la niciunul dintre cei care au citit subiectul raspunsul la intrebare...unde scrie in lege,si in care lege ca aceasta fapta contituie infractiune.multumesc
Art. 195 Cod Penal -

Violarea secretului corespondentei


Art. 195. - Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.

Daca faptele prevazute la alin. 1 si 2 au fost savarsite de un functionar care are obligatia legala de a respecta secretul profesional si confidentialitatea informatiilor la care are acces, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)