avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare sau nu?

In cazul in care unei receptionere ii este schimbat locul de munca de la un hotel X la un alt hotel Y, unitatile hoteliere apartinand aceleiasi Sucursale si fiind situate in acelasi oras, Cluj, se considera ca este delegare sau nu? Pun aceasta intrebare deoarece locul de munca ramane in acelasi oras Cluj si nu este "delegata" in alta localitate.

Precizez ca in CIM al receptionerei se arata ca este angajata la Sucursala societatii din localitatea Cluj, fara precizarea ca locul de munca este la hotelul X sau la hotelul Y.

Totusi, in fisa postului semnata de salariata se arata ca locul de munca este Sucursala Cluj-hotelul X.

Avand in vedere ca prevederile art.44 alin.2 din Codul muncii arata ca salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si de cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile stabilite de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:21, 2 Iunie 2011
Multumesc pentru raspunsuri tuturor.
Intrebare pentru smeagull:

Angajatul care a refuzat schimbarea locului de munca si-a facut vreo copie de pe actul aditional de schimbare a locului de munca sau de pe vreo comunicare scrisa a dvs.privind propusa schimbare a locului de munca de la biroul vest la biroul est sau a avut loc doar o discutie pe aceasta tema cu salariatul ?

@ela76: negocierile s-au desfasurat verbal, inainte de a pregati actul aditional. Atunci am aflat ca il pregatesc degeaba, angajatul nu il va semna, si asteapta ordin de delegare. Ordinul de delegare nu s-a facut ca nu aveam banii de indemnizatie, asa ca nimeni nu a avut vreo hartie cu propunerea.
Abia dupa discutie am intocmit "notificarea de preaviz" de concediere pentru desfiintarea postului, in care informam pe salariat ca exista un post disponibil pentru care poate opta in scris, fara concurs, fara interviu, in termen de 20 de zile de la comunicarea notificarii de previz.
Pe baza acestei optiuni am redactat apoi un act aditional.

De ce intrebati? (si daca ar fi avut salariatul vreo copie dupa actul aditional de la bun inceput, tot nu schimba cu nimic lucrurile ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea locului de munca DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste lamuriri pentru urmatoarea situatie: sunt angajata unei companii cu sediul in orasul X. In contractul meu ... (vezi toată discuția)
Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Delegare sau schimbarea locului de munca fara acordul angajatului ContSters21696 ContSters21696 Personal am o problema, si as vrea sa aflu si alte pareri. De 2 ani sunt consilier juridic in cadrul Compartimentului Achizitii. In luna septembrie ma aflam ... (vezi toată discuția)