avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... exista vreo lege privind cresterea porcinelor in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

exista vreo lege privind cresterea porcinelor in localitati rurale?

sunt interesata carei autoritati trebuie sa ma adresez pentru a solutiona o problema iscata de faptul ca un vecin creste porci in imediata apropiere a locuintei mele, fara a asigura si igienizarea spatiului in care cresc animalele, acolo existand un adevarat focar de infectie, precum si mirosuri pestilentiale. Mentionez ca am incercat solutionarea pe cale amiabila, dar fara succes.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:49, 16 Iunie 2011
Asta e cam greu. Poate o solutie ar fi daca creste porci in stil mare si mai optine si subventii, ar putea sa i se conditioneze plata lor de asigurarea unor anumite conditii de mediu. In rest, fiecare creste acolo unu, doi sau chiar trei porci si e cam greu sa aplici o regula general valabila pentru tot satul.
M-ar interesa si pe mine tot acest subiect, tot cu aceasta poveste, in jud. Mures, nu mai suportam mirosul venit din vecinate, a vreo 40 sau mai multi porcini.... unde se poate cauta solutie?
Puteti sa va adresati pe la primarie sau chiar la agentia judeteana de protectia mediului.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
george-neagu, moderator
va multumesc pentru sugestie, dar la primarie sunt slabe sansele de solutionare daca nu exista niciun act care sa reglementeze "cresterea porcinelor in gospodarii individuale".
La cati porci a ajuns sa creasca pe an, aceea nu mai e gospodarie individuala ci un sistem din acesta economic care aduce venit si care poate ar trebui si impozitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea animalelor in interiorul satului Nicoleta20171102 Nicoleta20171102 Buna ziua sunt si eu intr_o situatie asemanatoare in satul in care m-am mutat toti vecini au animale: vecinul din dreapta are vreo 80 de capre si oi plus ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva vecinilor ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Am si eu o pb;vecinii mei tin porci,gaini si cai in curte si au WC in curte ca si cum am trai in capatul planetei.Mentionez ca locuim in Tg-Mures ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)