avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate confiscata de comunisti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate confiscata de comunisti

buna ziua.
as dori un sfat : bunicul meu a cumpoarat in 1935 un teren de 5000 mp de la un X . terenul respectiv a fost confiscat si colectivizat. in 2003 parintii mei au depus o cerere de retrocedare si au primit un raspuns precum ca nu s-ar putea face nimic sa primeasca pamantul inapoi. in 2005 au m,ai depus o cerere si nu au primit nici un raspuns. acum cateva zile au mai depus inca o cerere dar secretara de la primarie le-a spus ca nu au nioci o sansa sa recupereze terenul. ce as putea sa fac sa intru totusi in posesie?
mentionez ca detin actul de vanzare cumparare al acelui teren datand din 1935 dar actul este intr0o stare destul de degradata. de fiecare data au fost depuse la dosar si copii de pe acte.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:05, 18 Iulie 2008
La cererea dv din 2005 trebuia sa primit raspuns si cum nu v-a comunicat raspunsul potrivit Legii nr. 247/2005 puteti dsa va adresati Judecatoriei pentru reconstituirea dreptului de proprietate de pe urma autorukui dv., facxind dovada ca v-ati adresat cu cerere de reconstituire a dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare/ cumparare teren intravilan adrianlutea adrianlutea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Am gasit recent un act de vanzare/cumparare, in care tatal meu a cumparat o suprafata de teren intravilan Cum fac sa intru ... (vezi toată discuția)
Retrocedare cesna1001 cesna1001 am depus prea tarziu o cerere de retrocedare a unui teren extraviran la primarie,aceasta mia invocat legea 247/2005 (primaria mai are teren la dispozitie)ce ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)