avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals in Cartea de Munca ! ce pot face ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals in Cartea de Munca ! ce pot face ?

Am primit CM de la angajator, cu date care nu corespund ... realitatii !
PS in CM scrie : 1 . angajat pe durata nedeterminata 01 10 2002 , conform contract munca 172/ 04102002 ... ( pe care nu stiu daca i-l am ,si aste semnat de ... mine ! ... am sa-l caut ,, cred ca exista ! ... nu sunt sigur ! )
2 . incheiat activitatea conform art. 55 lit b codul muncii 01 07 2005 ... decizia 6/ 01 072005 ... ( Decizie CARE NU EXISTA SI NU ESTE SEMNATA DE ... MINE !?!? )
In dreptul rubricii : parafa si semnatura care face inscierea ,: ... NU ESTE ABSOLUT ... NIMIC ! ,
In schimb exista stampila rotunda de la inspectoratul teritorial de munca ... inspectia muncii ,si o semnatura !
Si mai exista si stampila patrata de la Inspectoratul , ...etc. care certifica valabilitatea inregistrarilor efectuate .!
3 . angajat pe durata ned. conf. art. 12 din c.m. 01 09 2005 , conform contract munca 7108/ 20 09 2005 , ... ( PE CARE NU I-L AM SI NU ESTE ... SEMNAT DE MINE !!! < deoarece l-am vazut ulterior , cand am cerut actele necesare pt. un credit , deci este un ... FALS !!!! > )
4. pe urma este decizia mea conf. art.55 lit.b 08 07 2008 , care intradevar, am acte si este semnata de mine si angajator.
Aicea figureza stampila inspectorului, cu semnatura , stampila rotunda plus stampila patrata .
AMANUNT IMPORTANT ; ... este vorba despre acelasi angajator, care pe data de 31 12 2004 Statul i-a inchis firma ,din cauze numai de el stiute , si a deschis o noua firma oficial la data de 01 10 2005 , care este stipulat la punctul 3 . din Cartea muncii .
In acesta perioada noi toti angajatii am venit la munca , ( se poate dovedii cu; semnaturii si matori ) , nestiind de acesta ... " inginerie" a lui !??!! .
Insa , de la Casa de pensii am obtinut Adeverinta cu stagiul de cotizare unde scrie asa : ... platite asig. de la 01 11 2002. pana la 01 12 2004, pe prima firma , pozitia 1 si 2 din Cartea Muncii
si sare la 01 10 2005 pana cand am incheiat Contracul de munca oficial !
Intrebarea mea este: ( la tot acest roman ! ) ... cum se pot salva acele 9 luni la care el nu a cotizat nici un ban la casa de Pensii ? . Si ce pot face pt. toate inscrisurile FALSE ! in ... Cartea de Munca , facute de el si de oameni .. ,, capusa " care activeaza pe la ITM , ... aproband si semnand niste ... FALSURI !!???!!!?/
MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE I-MI CITESC SUBIECTUL , SI I-MI VOR DA UN RASPUNS ! ... la un caz care este real , ... se intampla ...si se v-a intampla si incontinuare !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 18 Iulie 2008
Puteti recurge la procedura rectificarii mentionilor eronate din carnetul de munca stabilita de decretul nr. 92/1976 in vigoare inca.
Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum şi refuzul de a înscrie în carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificările unor înscrieri, se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii.
Impotriva măsurii de a efectua rectificarile respective, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Prin urmare, depuneti o cerere la angajator prin care solicitati sa faca rectificarile in carnetul de munca. In caz contrar, va puteti adresa judecatoriei.
De asemenea, va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca sau Inspectiei Muncii cu o sesizare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)
Rectificarea cartii de munca ulterior incetarii raporturilor de munca alina maria alina maria O persoana ce a fost angajata la o unitate de stat doreste rectificarea cartii de munca. cui trebuie sa se adreseze, avand in vedere ca in prezent nu mai este ... (vezi toată discuția)
Omisiuni in cartea de munca imperia imperia Am deschis acest topic pentru toti cei care au probleme cu cartea lor d emunca, sper ca nu m-am repetat. In ceea ce ma priveste, am o luna lucrata ... (vezi toată discuția)