avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia achizitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia achizitiva

Daca o persoana a achitat impozitul pe un teren care este in proprietatea primariei, o perioada foarte indelungata, poate invoca prescriptia achizitiva?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:52, 2 Iunie 2011
Read more: [ link extern ]
Citeste mai mult pe EuroAvocatura.ro:

Uzucapiune, mod de dobandire a dreptului la proprietate si a altor drepturi reale, usufruct, uz, abitatie, servitute, superficie, prin exercitarea posesiunii asupra unui bun imobil o perioada prevazuta de lege. Nu se pot dobandi prin prescriptie achizitiva bunurile care se afla in proprietate obstesca, iar in ceea ce priveste bunurile apartinand persoanelor fizice sau persoanelor juridice uzucapiunea se aplica numai constructiilor. Poate duce la prescriptie achizitiva numai posesia utila, neviciata, adica posesia care este continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de propietar. Timpul cat trebuie sa dureze posesiunea unui imobil pentru a atrage prescriptie achizitiva este de 30 de ani sau de 10-20 de ani
adica un teren nu se poate uzucapa?
dar daca este in domeniul privat al primariei si nu in domeniul public?
se poate invoca uzucapiunea in dobandirea dreptului de proprietate cu conditia sa fi existat si posesia asupra terenului. simplul fapt ca o persoana a achitat o perioada de timp impozitul pe teren nu duce la dobandirea dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)