avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contestatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contestatie

Buna Seara,
As dori un sfat. Care este termenul legal de solutionare a unei contestatii depusa la organele fiscale, impotriva unui raport de inspectie fiscala , prin care s-a dispus modificarea bazei de impunere privind imp. pe venit? Avand in vedere ca acesta contestatie s-a depus aprox acum 2 luni si inca nu s-a primit nici un raspuns oficial, exista posibilitatea sa te adresezi Instantei si ce sanse de solutionare favorabila din partea acesteia ar exista? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 13:29, 3 Iunie 2011
Potrivit Constitutiei (art.47), si alegislatiei in vigoare autoritatile statului au obligatia ca in maxim 30 de zile sa va comunice solutia dispusa, in caz contrar autoritatea in cauza are obligatia sa va recunoasca dreptul pretins prin contestatie. Daca o sa va comunice vreo decizie potrivnica puteti sa o atacati cu plangere in contecios administrativ si fiscal. Va sfatui sa faceti o revenire, cu o adresa prin care solicitati decizia dispusa. Succes..:O
Codul de procedură fiscală instituie o procedură administrativă specială care, fără a fi calificată drept jurisdicţie administrativă, derogă de la normele de drept comun privind procedura prealabilă, cuprinse în art. 7 din Legea nr. 554/2004. Din prevederile art. 188 alin.(2), conform cărora „Deciziile emise în soluţionarea contestaţiei pot fi atacate la instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă” rezultă că instanţa nu poate fi sesizată în vederea exercitării controlului de legalitate asupra substanţei măsurilor dispuse decât după finalizarea procedurii administrative prin emiterea unei decizii care să analizeze fondul raportului juridic fiscal. Stabilirea unor condiţii pentru introducerea acţiunilor în justiţie nu constituie o încălcarea a dreptului de liber acces la justiţie, art. 52 alin. (2) din Constituţia României prevăzând că prin lege organică se stabilesc condiţiile şi limitele exercitării dreptului la acţiune al persoanei vătămate de o autoritate publică.
Mai multe detalii si parerea mea pe mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie tva GABITU GABITU Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am avut control ptr rambursare TVA. La data controlului nu am putut prezenta notificarea vanzatorului cu privire la ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)