avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SERVICII DE CAZARE IN ROMANIA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SERVICII DE CAZARE IN ROMANIA

buna ziua,
sunt firma neplatitoare de tva din romania prestez servicii de cazare.
daca facturez la o firma din ue cum procedez?
facturez fara tva, dar trebuie sa ma inregistrez in scopuri de tva, sau reg. operatorilor intracomunitari?- ce impilcatii am?
nu vreau sa devin platitor de tva doar pentru ca odata pe an am o firma din ue..
va rog mult sa ma sfatuiti
multumesc
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 16:08, 26 Februarie 2013
Nu aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri de TVA si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Totodata, nici nu veti declara in D390.

In acest sens: pct. 14. (1) din HG 44/2004: "Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 1564 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii".
In plus, cazul Dvs. nu se regaseste printre cele prevazute la art. 158^2 referitoare la inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
MULTUMESC
daca primesc o factura din ue de comision intermediere ( rezervare prin firma lor..si le platesc un procent ) ce implicatii sunt.. apropo de ceea ce am scris mai sus.
Revin cu aceasta intrebare...am o pensiune cu 4 camere si un srl neplatitor de tva.
Facturez la persoane fizice din tara si afara si uneori si la firme. Am facut tampenia sa apelez de la cei de la booking .com sa-mi trimita clienti. Ei imi emit lunar o factura de comision...le drept vorbind infima ca suma. Acum ma someaza sa ma sa ma inscriu in reg. operatorilor intracomunitari. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va rog bagati-ma in seama si ajutati-ma cu un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnal de vanzari pentru pfa la norma alexmac alexmac Buna ziua, In cazul unui PFA la norma, neplatitor de TVA, care presteaza servicii informatice catre o firma din UE si care nu emite facturi (firma nu are ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari alexpetre15 alexpetre15 Salut ! As dori sa aflu informatii despre inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari . Am o [b]firma de intermediere[/b], firma este la inceput ... (vezi toată discuția)