avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum este posibil asa ceva !?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum este posibil asa ceva !?

Am fost pensionata de comisia medicala in 2011 la pensie de boala cu gradul III dar de la casa de sanatate mi-a fost respinsa pe motiv ca nu am 23 de ani lucrati (am 49 ani) si nu pot primi conform cu noile modificari a leg. 263.Eu am doar 19,8 luni lucrati si acum ce ma fac ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:27, 10 Iunie 2011
Cand a fost emisa decizia asupra capacitatii de munca si care este data ivirii invaliditatii, asa cum rezulta din decizia emisa de comisia de expertiza medicala?
Buna ziua ,
Va multumesc pentru interes,
Decizia medicala asupra capacitati de munca fost emisa in 08.02.2011 si a fost respinsa de Casa judeteana de Pensii in 06.05.2011,invocinduse Leg.263/2010 art. 73(1).Dar eu cred ca aceeasi lege art.58 lit a si b si art.74 spun altceva.Legea pare interpretabila !(nu este prima data cind aflu asta .)Am nevoie de un avocat pentru a-mi apara dreptul ?!
Multumesc <
nelamurit a scris:
Decizia medicala asupra capacitati de munca fost emisa in 08.02.2011 si a fost respinsa de Casa judeteana de Pensii in 06.05.2011,invocinduse Leg.263/2010 art. 73(1).

Daca v-ati pierdut capacitatea de munca din cauza unei boli obisnuite sau din cauza unui accident care nu are legatura cu munca, decizia casei de pensii este legala.

nelamurit a scris:
Dar eu cred ca aceeasi lege art.58 lit a si b si art.74 spun altceva.Legea pare interpretabila !

In privinta celor doua articole mentionate de dvs., Legea nr. 263/2010 este foarte clara.

Art. 58 din Legea nr. 263/2010 se refera la persoanele care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat. Art. 74 se refera la persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza acccidentelor de munca, bolilor profesionale, neoplaziilor, schizofreniei si SIDA, precum si la persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca in timp ce satisfaceau stagiul militar, erau elevi, studenti sau ca urmare a participarii la Revolutia din decembrie 1989.

Va incadrati aici sau nu? Pana acum nu ati scris nimic despre afectiunea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invalidatate sabrina__cr sabrina__cr Tanara 26 ani diacnosticata cu schizofrenie timp petrescut in campul muncii 6 luni Poate beneficia persoana respectiva de pensie de invaliditate? (vezi toată discuția)
Pensionare persoana cu handicap accentuat geraldina galdean geraldina galdean Buna seara. Sunt nascuta in februarie 1978 ( am 37 ani), am 18,5 ani lucrati si am certificat de handicap pentru o malformatie congenitala renala grava. ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate marius_zah marius_zah Buana ziua ! AS dori niste informati in legatura cu obtinerea unei pensi la stat! Sunat din Maramures! Problema este urmatoarea, mama mea este bolnava de ... (vezi toată discuția)