avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

Pe data de 2.05.2011 m-am intors la serviciu din concediu ingrijire copil. Sunt profesoara si am primit postul unei profesoare suplinitoare care este in concediu prenatal si care urmeaza sa fie in postnatal si apoi in concediu ingrijire copil. mi s-a spus ca de la 1.05.2011 postul este liber, iar acum cand am fost platita mi s-a spus ca nu pot fi platita primele cinci zile ale lunii, pt. ca cea pe postul caruia sunt este in concediu medical (concediu prenatal si postnatal sunt considerate concediu medical). Este normal ca eu sa nu fiu platita 5 zile pe luna si inprimul rand nimeni nu mi-a spus nimic pana cand nu a trebuit sa fiu platita? Mentionez ca angajarea mi s-a facut cu data de 2.05.2011. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:15, 4 Iunie 2011
daca a-ti semnat condica cineva este obligat sa va plateasca aceasta perioada, restul este treaba dvs ce intelegeti.., desi ar trebui sa beneficiati de un venit mai mare.
Codul Muncii prevede ca, pentru munca prestată în baza contractului individual de muncă fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat în bani.
Neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Prin urmare, depuneti o sesizare la Itm si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.
1. Angajatorul v-a pacalit sau nu cunoaste indeajuns legislatia.

2. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...
3. Asadar va poate angaja pe dvs. pe perioada determinata pe perioada cat salariata cealalta este in concediu de maternitate sau in CCC, asa cum spune Codul muncii:
Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca...;
...
3. Aratati angajatorului aceste texte de lege si daca nu se rezolva sesizati ITM si apoi instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare cim sarcina si lauzie nicolmiclea nicolmiclea Buna ziua, sant incepatoare si nu stiu cum trebuie sa incetez contractul de munca al unei angajate care ramane in prenatal.Ce art. folosesc in decizia de ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului prenatal si postnatal rebeca macovei rebeca macovei Din cate stiu o persoana insarcinata, care este angajata are dreptul la 126 de zile concediu prenatal si postnatal, obligatoriu fiind ca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul pre si post natal cojocariualina cojocariualina Buna ziua! Lucrez ca suplinitor in invatamant si la actualul loc de munca sunt angajata de la 1 sept.2013 pe o perioada determinata pana la 24.01.2014. Data ... (vezi toată discuția)