Cu alte cuvinte, daca nu exista incuviintare silita, executorul care a emis actul de poprire a savarsit un abuz, la fel si angajatorul care a dat curs popririi, retinand din salariul propriului angajat, fara sa respecte procedura privind legalitatea infiintarii popririi(si aici citez: "xerex: Poprirea se infiinteaza de catre executor printr-o adresa, insotita de copia certificata a titlului executoriu,trimisa tertului poprit..." SI COPIA DUPA INCUVIINTAREA EXECUTARII SILITE. Fara aceasta dovada, angajatorul, nu trebuia sa dea curs popririi. Scurt.
Motive: legea trebuie cunoscuta de toti si nu absolva pe nimeni nestiinta.
ERONAT
[editat de admin]
Era suficient sa cititi textul de lege. V-ar fi scapat de penibil domnule xandrinx.
Ia cititi aici :
Art. 454. - Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată.
În adresa de poprire se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine potrivit alin. 1 terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.
Adresa de înfiinţare a popririi va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul de identificare fiscală.
___________
Alineatul a fost introdus prin punctul 23. din Legea nr. 459/2006 începând cu 12.01.2007.
În cazul în care se solicită înfiinţarea popririi pentru toate conturile unei persoane juridice, inclusiv pentru conturile subunităţilor fără personalitate juridică ale acesteia, se vor indica elementele de identificare pentru fiecare titular de cont în parte, respectiv pentru fiecare subunitate a societăţii debitoare.
În cazul în care adresa de înfiinţare a popririi se adresează unei unităţi operaţionale a unei bănci, poprirea va fi înfiinţată asupra conturilor pe care debitoarea urmărită le are deschise la acea unitate.
În cazul în care poprirea a fost înfiinţată ca măsură asigurătorie şi nu a fost desfiinţată până la obţinerea titlului executoriu, se va comunica terţului poprit copie certificată de pe titlul executoriu în vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de art. 456.
Indisponibilizarea sumelor de bani sau a bunurilor mobile incorporale poprite va înceta dacă debitorul consemnează, cu afectaţiune specială, întreaga valoare a creanţei la dispoziţia creditorului urmăritor. Debitorul va înmâna recipisa de consemnare executorului judecătoresc, care va înştiinţa de îndată pe terţul poprit.
unde vedeti dvs ca trebuie anexata incheierea de incuviintare a executarii silite? Poate fi anexata, insa legea nu cere acest lucru.