avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat de atestare fiscala

Va rog sa-mi precizati ce act normativ prevede ca certificatul de atestare fiscala eliberat de finante in cazul radierii unei societati comerciale se elibereaza doar in urma unui control de fond. In codul de procedura fiscala precede doar ca se elibereaza in termen de 5 zile.
Cel mai recent răspuns: bfelician , utilizator 20:05, 6 Iunie 2011
Nu exista o asemenea obligativitate. Dar nici nu poate fi impiedicat organul fiscal sa faca un asemenea control daca are chef, ca sa zic asa.
Nici nu se pune problema de a impiedica controlul, ci de faptul ca trag de timp fara sa-ti comunice, macar in linii mari cat dureaza controlul. De altfel cred ca ar trebui sa elibereze certificatul asa cum prevede codul de procedura fiscal. Ce ma intereseaza este cum pot sa le solicit ( in scris, prin sesizare, etc.) sa respecte termenul de 5 zile. Oricum in termenul de prescriptie fiscala pot constata prin control eventuale deficiente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf nu a eliberat certificatul de atestare fiscală în vederea radierii firmei. care ar fi pașii de urmat dacă mă decid să fac plângere penală pentru abuz în serviciu? Ruben Ruben Sunt in strainatate si am cerut contabilei sa inchida firma pe care nu mai am activitate de anul trecut. Contabila a taraganat cat a putut inchiderea firmei ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala cu datorii ligiana ligiana Am si eu o nelamurire, poate ma ajutati domniile voastre. Am nevoie de un certificat de atestare fiscala de la finante, care nu vor sa-l elibereze decat daca ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal calytul calytul in cat timp se elibereaza certificatul fiscal unde scrie si ce articol? (vezi toată discuția)