avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... utilitati in comun la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

utilitati in comun la bloc

Buna ziua.Am o nelamurire.Locuiesc intr-un apartament situat intr-un bloc in care nu exista asociatie de proprietari.De putin timp unii vecini au venit cu o propunere de contorizare separata a apei(deja avem apometre fiecare dintre noi,dar furnizorul de apa tine cont si de consumul inregistrat la intrarea in bloc,uneori aparand pe factura unele pierderi)Asadar vecinii mei destepti au facut unele demersuri la furnizor,acesta venind cu propunerea urmatoare: scoaterea apometrelor afara si bransarea fiecarui apartament cu conducta separata.Totul este bine si frumos ,dar nimeni nu si-a pus intrebarea:deranjul in casa(in conditiile in care locuiesti in conditii umane si ai facut unele amenajari) cat costa si daca merita cheltuiala pentru 1-2 mc de apa care ar putea fi la pierderi.Se pare ca unii nu inteleg acest lucru ,de aceea va rog politicos sa imi dati niste lamuriri concrete daca pot fi fortat in vreun fel de acesti " oameni de stiinta", sa le permit accesul conductelor dumnealor prin apartamentul meu?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
pcornel, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:32, 7 Iunie 2011
contorizarea individuala si bransarea separata duce la incheierea de contracte individuale ceea ce si-ar dori orice locatar de la bloc pentru a nu mai depinde de vecin . E o idee buna .
Lucrurile se judeca prin eficienta, nu de dragul separarii.
Dar nu inteleg de ce tevile celorlalti ar trece prin apartamentul dv.?!

Daca la o asemenea lucrare trebuie sa platesti 1000 lei si economia pe care o faci lunar este de 2 lei, ceea ce ar insemna vreo 500 luni de amortizare.....nu prea merita, nici macar de dragul de a fi separat de vecinii tai.
Conditia de "comunal" nu ti-o poti depasi cu acest soi de separari.

Mda, am terminat cu epoca reinnoirii frigiderelor si televizoare, cu daramarea caselor (apartamentelor) si amenajarea cu living roomuri in care "sa primim" :)) ....si trecuram la separarea utilitatilor prin umplerea holurilor de tevi si tevi si iarasi tevi, intr-un peisagiu suprarealist.......
Am inteles ca vecinii dumneavoastra doresc sa scoata conductele inafara
pentru contorizare.Eu cred ca acestia se gandesc nu numai pentru acest
motiv,este solutia ideala pentru a debransa pe cel ce nu plateste.In alte
conditii se fac tot felul de artificii.Pentru lucrare trebuieste un deviz ,in el
este prinsa solutia tehnica pentru separare,vedeti despre ce este vorba.
Separarea se face in subsol sau in hol ? Aceste conducte sunt prinse
intr-o masca sau lasate la vedere?
Contorizare este deja.Dar datorita faptului ca unii vecini nu duc indexul la timp apar unele pierderi rezultate dintre consumul afisat de contorul de la intrare in bloc si suma indexurilor comunicate
Pierderi ce repprezinta 1-2 mc in plus.In aceste conditii nu se justifica deranjul cum spunea cineva mai sus,sa fac deranj si amenajari care costa cat ar fi sa platesc pentru cei care nu declara consumul la timp ,ani buni de acum incolo.Ideea a fost indusa si de furnizorul de apa care in acest fel ar avea control asupra rau platnicilor.Dar asta inseamna sa scoata castanele din foc pe cheltuiala celorlalti.Oricum raspunsul care il doream era daca pot fi obligat sau nu de cineva sa accept acest lucru
Hotararea mea este sa raman in aceasta situatie ,care nu este asa paguboasa decat daca ar fi sa imi sparg prin baie pentru noile tevi
Nu va poate obliga nimeni. Cei care veti ramane racordati la vechiul bransamet veti imparti pierderea doar intre dumneavoastra (dar daca este atat de mica diferenta chiar ca nu merita deranjul).
La fel se intampla si in cazul in care se face separarea la gaze, cei care raman pe conducta veche a blocului, impart costurile care rezulta din consumul inregistrat de contorul comun, ceilalti platesc strict ce consuma, dar acest lucru implica un cost pentru separare, pe care fiecare decide daca merita a fi platit.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Factura apa nova -modificare pret mih21 mih21 Cazul pe care vreau sa-l discutam este legat de consumul de apa. Citirea contorului de apa rece se face aleator ca data. Citirea contoarelor individuale ... (vezi toată discuția)