avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... utilitati in comun la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

utilitati in comun la bloc

Buna ziua.Am o nelamurire.Locuiesc intr-un apartament situat intr-un bloc in care nu exista asociatie de proprietari.De putin timp unii vecini au venit cu o propunere de contorizare separata a apei(deja avem apometre fiecare dintre noi,dar furnizorul de apa tine cont si de consumul inregistrat la intrarea in bloc,uneori aparand pe factura unele pierderi)Asadar vecinii mei destepti au facut unele demersuri la furnizor,acesta venind cu propunerea urmatoare: scoaterea apometrelor afara si bransarea fiecarui apartament cu conducta separata.Totul este bine si frumos ,dar nimeni nu si-a pus intrebarea:deranjul in casa(in conditiile in care locuiesti in conditii umane si ai facut unele amenajari) cat costa si daca merita cheltuiala pentru 1-2 mc de apa care ar putea fi la pierderi.Se pare ca unii nu inteleg acest lucru ,de aceea va rog politicos sa imi dati niste lamuriri concrete daca pot fi fortat in vreun fel de acesti " oameni de stiinta", sa le permit accesul conductelor dumnealor prin apartamentul meu?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
pcornel, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:32, 7 Iunie 2011
La lucrare regia locala monteaza un distribuitor gratuit la subsolul blocului cu atatea iesiri cate apartamente sunt pe scara.Veciniii dvs. se vor contoriza separat de la distribuitor cu apometre de clasa superioara pentru care legea nu impune pierderi si vor primi lunar factura prin posta pe care o vor achita la casieria regiei.
Dumneavoastra nu trebuie sa judecati eficienta numai ca ar fi vorba de 2-3 lei lunar.
Ar trebui sa va ganditi ca investitia este facuta pentru totdeauna si ca este la fel ca la casa fiecare separat.Dati ceva banuti odata dar in veci acel apartament v-a avea de profitat chiar si numai cu acei leuti lunari pe care ii donati unor vecini care le plac pierderile.Vorba aia:- dai un ban dar esti boier.B-)
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
johnpescar, utilizator
@pcornel
Ceea ce platiti lunar ca "pierderi" nu sunt de fapt numai pierderi, ci si diferente de consumuri intre citirea bransamentului si a contoarelor din casa.
Nu mai insist asupra acestei probleme, numa' ca vreau sa spun ca aceste diferente se compenseaza tot lunar, dar apar altele, practic e ca o balanta care nu poate fi echilibrata, punandu-se greutate cand pe un taler, cand pe altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Factura apa nova -modificare pret mih21 mih21 Cazul pe care vreau sa-l discutam este legat de consumul de apa. Citirea contorului de apa rece se face aleator ca data. Citirea contoarelor individuale ... (vezi toată discuția)