avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent executare silita! posibil abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent executare silita! posibil abuz?

Buna seara,
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati.
Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a fost inaintat dosarul la executor, creditul fiind declarat exigibil anticipat, in valoare de 40000 lei plus dobanzi si penalitati de 5000 lei. mentionez ca rata era de 1600 lei (din care 750 lei credit si 850 lei donada).
Am mers la sfarsitul lui mai sa le platesc toata suma, si surpriza.
In ciuada faptului ca creditul a fost declarat exigibil anticipat, ei imi pun in continuare din februarie pana acum acea dobanda de 850 lei lunar, adica 5luniX850 lei=4250 lei, plus penalitati,motivand ca pana la executare ratele merg in continuare.
Acest lucru nu este prevezut in contract.
Practic acum am 40000 lei (creditul exigibil anticipat), 5000 lei dobanzi si penalitati + acum 4250 aceste dobanzi la rate care merg in continuare??
Cum e posibil sa se intample asa ceva?
daca nu e prevazut in contract?
Ce art din codul civil reglementeaza asta??
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Ufff.....vreau doar atat sa se faca diferenta intre:
- a se pune in executere obligatia contractuala si
- a se recupera intreaga suma.
Si aici vreau sa se faca diferenta, una este sa obtii respectarea obligatiilor silit si alta sa obtii silit restituirea creantei. Pentru ca astfel de actiuni sugruma debitorul, prima data il lasa fara salariu si totodata fara casa. Pai fa nene diferenta: vrei sa fie valabil contractul? Respecta normele stipulate in contract si urmareste ceea ce iti este datorat. Daca vrei toata suma odata, nu poti pretinde aceeasi dobanda, pentru ca datorita relei credinte, contractul nu mai poate sta in picioare. Pai unde e diferenta intre camatarie si contract?
Care ar fi problema daca s-ar face executare silita a ratei? Credeti ca va plati banca? Tot debitorul, ca atare nu vad unde ar fi problema. La noi, ideea de executare silita pastreaza valabil DOAR drepturile creditorului, protectie sociala, egalitate in drepturi contractuale sunt viciate doar de un nume: BANCA ! Ca atare vedeti toti actualitatea care vorbeste de la sine. Nu este asa?
.................................................................................................................................
Si ca un exemplu...sa luam hotararea judecatoreasca la o actiune de divort in care instanta decide: obliga paratul la plata sumei de ........ cu titlu de pensie alimentara, pana la majoratul copilului/ilor. Ce-ar fi sa plateasca anticipat ca o datorie suspectata de neplata? Cum ar suna: pe perioada de 14 ani paratul este obligat la plata sumei de 100 milioane lei calculat anticipat pana la varsta majoratului, pentru faptul ca a dat dovada de rea credinta si nu exista siguranta ca va fi platita in rate.:happy:
Revin: ori tu ca banca vrei toti banii odata ca efect al rezilierii, ori vrei executarea silita a obligatiilor stipulate in contract!
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
xadrianx, utilizator
Domnule xandrix, cu tot respectul, renuntati sa va mai dati cu parerea despre lucruri la care nu va pricepeti. In general, romanii ca dumneavoastra au impresia ca se pricep la orice.
Faptul ca ati cititi, printre randuri, anumite lucruri, nu inseamna ca va si pricepeti la ele.
Cum puteti compara obligatia de plata a pensiei de intretinere cu obligatia nu plata a unui credit? Pensia de intretinere este datorata lunar, nimeni nu interzice plata ei anticipata de catre debitorul obligatiei, insa creditorul nu ii poate cere executarea obligatiei decat daca este scadenta.
Toate mesajele dumneavoastra denota faptul ca aveti o capacitate de intelegere limitata drastic, de aceea nu am sa mai incerc sa va explic notiuni de drept, oricum nu le intelegeti.
observ ca sunteti un spirit razvratit. V-as recomanda sa incepeti sa va razvratiti cu dvs - va tineti singur in intuneric si asta e cel mai mare rau pe care vi-l poate face cineva.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ContSters210360, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)