avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: in urma cu 6 luni , in timp ce lucram la o institutie publica , s-a depus o plangere ( de catre o petenta o institutiei ) la politie , impotriva mea . Desi acuzatiile erau false , d-na respectiva reclamand o persoana care ar semana cu mine ( dar nu era sigura ) , s-a efectuat o ancheta ( de catre politie ) la institutie , in urma careia toti martorii audiati au sustinut punctul meu de vedere .
Considerand ca mi-a fost prejudiciata imaginea – d-na respectiv venind si continuand acuzatiile si in public , in institutie - am dorit sa depun la politie o reclamatie pentru discreditare , calomnie … . Raspunsul a fost ca nu pot face nimic pana nu se solutioneaza plangerea d-nei.
Exista , din partea politiei, obligatia de comunicare a solutiei pe care o poti ataca ? Ce demersuri ar trebui sa fac pentru a primi un raspuns ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: barbutop55 , utilizator 21:51, 8 Iunie 2011
Dv. va puteti adresa cu o plangere la Parchet cu obiectul "denunt calomnios si celelalte elemente", impotriva persoanei respective. Probe;; raspunsul de la organele de cercetare si urmarire penala ale politiei, si, martorii care au auzit ca va acuza de savarsirea unor fapte ce sunt prevazute si pedepsite de legea penala, fapte de care Dv. aratati ca nu le-ati savarsit. Ok.:(
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Plangerea pt denunt calomnios o veti putea face dupa solutionarea definitiva a plangerii formulate impotriva dvs. petenta are la dispozitie, in caz de NUP, si plangere la instanta impotriva acestei solutii, dosar in care de asemenea va trebui sa va aparati si abia de aceea sa incepeti demersurile impotriva aceateia.
Politia..va desfasura - o ampla,multilaterala,amanuntita,si complexa CERCETARE PENALA,- functie de ,,,timp, dupa care va intocmi un REFERAT cu PROPUNERE de N U P,,neinceperea urmaririi,,- care referat va fi innaintat Parchetului.Acesta =un domn doamna procuror va analiza ,cerceta toate elemente dpsarului,,fara sa il vedeti la fata ,,timp de cca - trei luni,,,dupa care ve-ti fi informat la domiciliu dv despre asa numita "REZOLUTIE - care tine cont de =referatul cu propunerea Politiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala intre colegi mdragomir76 mdragomir76 Buna ziua. Imi cer scuze daca n-am postat la categoria care trebuie... Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica de ceva vreme. De 3 ani, o ... (vezi toată discuția)