avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea functionarului public
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea functionarului public

am avut "deosebita" placere sa interactionez cu "minunatele" de la AFP sector 4 din strada mariuca.
am urmatoarea speta: in urma cu 3 luni am inregistrat la AFP sect 4 o firma(prin depunerea formularului 010) - inregistrare facuta la sediul din IMGB ( ca e prea greu sa fie o singura administratie....trebuie sa fie in 5 locuri); doamna de acolo mi-a aratat ce sa scriu si a insistat sa las la contributii salariat termenul de depunere si plata TRIMESTRIAL, firma fiind platitoare de impozit pe profit; la 1 luna dupa depunere imi vine instiintare acasa ca nu s-au depus declaratiile ( mentionez ca restul declaratiilor - la pensii, sanatate, somaj - au fost depuse si sunt si in temenele stabilite); m-am dus la AFP (sediul din mariuca) cu instiintarea si am intrebat de ce mi-au trimis asa ceva; ca si raspuns: s-au prelucrat tarziu datele ( nu au avut timp o luna de zile).... am plecat de acolo.... la inca o luna iar ma trezesc cu foaie acasa... m-am dus dimineata acolo... si am intrebat de ce mi s-a inregistrat declaratia 010 daca nu era ok, mai ales ca doamna de la IMGB mi-a bifat ce trebuia sa scriu eu in declaratie; dupa o discutie aprinsa cu doamenele din mariuca sefa de acolo mi-a siz ca au dreptul de a modifica in vectorul fiscal fara o instiintare prealabila...
intrebarea mea ar fi urmatoarea: cum ar trebui sa procedez ca sa nu iau amenda, mai ales ca art 249 CP vorbeste de neglijenta in serviciu, doamna de la AFP sect 4 IMGB a inregistrat si m-a consiliat gresit???


multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 12:48, 21 Iulie 2008
Microintreprinderi, asocieri fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice precum si de persoane fizice care desfasoara activitati independente, au obligatia depunerii trimestriale a Declaratiilor 100 si 102.

Firma fiind platitoare de impozit pe profit avea obligatia depunerii declaratiior lunar.
Aici nu este vorba de neglijenta in serviciu. Dumneavoastra aveati obligatia sa cereti toate informatiile la serviciul asistenta contribuabili mai intai, sau colaborarea cu un contabil si apoi completarea decl. 010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia finantelor publice nitmar nitmar Am o societate care de doi ani este pe 0; Societatea având declarat în anul anterior la Administratia Finantelor Publice vectorul fiscal cu salariaţi 0, ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 , 150 & parola revisal online romausrl romausrl Buna seara, Sunt complet confuz, am 22 ani iar recent mi-am infiintat o firma ( prestari servicii - caen: 8299 ) La inregistrare am solicitat sa nu fiu ... (vezi toată discuția)