avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Expropriere pentru autostrada
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Expropriere pentru autostrada

Am un teren intravilan in orasul Arad cu documentatie de urbanism aprobata pe acest teren in vederea construirii unei fabrici de productie cu finantare din fonduri structurale de la Comunitatea Europeana. In Certificatul de Urbanism imi era cerut avizul de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi si un punct de vedere al proiectantului autostrazii (SCETAUROUTE - Franta, biroul din Romania). Ambele au fost favorabile datorita faptului ca terenul meu este doar in zona de protectie a unei descarcari (coborari) de pe autostrazda si nu a autostrazii propriuzise. In acest moment sunt pregatit sa depun documentatia pt. Autorizatia de Constructie si am cerut un extras CF nou pt. a putea depune aceasta documentatie la Primaria Arad. Spre marea mea surprindere in CF imi este notata expropriere ("Asupra imobilului de sun A-I-1 se noteaza inceperea lucrarilor procedurii de expropriere in temeiul legii 198/2004 conform documentatiei tehnice"). Acest fapt nu mi-a fost comunicat sub nici o forma si in mod cert Primaria Arad va refuza sa imi elibereze Autorizatia de Constructie in acesta situatie. Proiectul pt. obtinerea de finantare de la Comunitatea Europeana nici nu mai face obiectul unei discutii in aceasta situatie.
As dori sa va cer un sfat pt. a putea rezolva aceasta discutie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 13:22, 21 Iulie 2008
Procedurile de expropriere aplicabile sunt cele prevazute de Legea 198/2004
studiati si:
PROTOCOL DE COLABORARE
Încheiat între Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Compania
Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S. A. privind întocmirea,
avizarea documentaţiilor cadastrale şi intabularea dreptului de proprietate al Statului
Român asupra imobilelor expropriate în temeiul Legii nr. 198/2004, privind unele
măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de autostrăzi şi drumuri naţionale
PREAMBUL
Prezentul Protocol se încheie în vederea stabilirii unor proceduri unitare de aplicare a prevederilor Legii nr. 198/2004 privind unele măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de autostrăzi şi drumuri naţionale, ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 198/2004, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 941/2004, Legii nr. 7/1996 a cadastrului şi a
publicităţii imobiliare republicată, Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr.456/17.12.2004 pentru aprobarea tarifelor privind activităţile desfăşurate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi unităţile sale subordonate cu modificările ulterioare, părţile convenind asupra obligaţiilor ce revin Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., în calitate de expropriator, şi Oficiilor de Cadastru şi Publicitate Imobiliară

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modalitatea juridica (pasii de urmat) in caz de expropriere ... Mirela Ligia Mirela Ligia Care este modalitatea juridica (pasii de urmat) in caz de expropriere a unui singur apartament (din 5) dintr-o singura constructie ( ni se spune ca suntem un ... (vezi toată discuția)
Dezafectarea de la utilitatea publica - acte de reconstituire a dreptului de proprietate RazvanAlexandru RazvanAlexandru Pot fi considerate actele de reconstituire a dreptului de proprietate pe legea 18 ca reprezentand tocmai o dezafectare de la utilitatea publica a bunului ... (vezi toată discuția)
Expropriere fara temei legal tomus.georgeta tomus.georgeta Lasand la o parte partea buna a lucrurilor (ma refer aici la constructia de autostrazi din tara noastra si fara a nominaliza despre care dintre ele este ... (vezi toată discuția)