avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari ale modelului - cadru Contract individual ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari ale modelului - cadru Contract individual de munca

S-a modificat OMMFPS 64 / 2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 28 August 2014
Nu este nicio problema ... este doar un model-cadru pe care partile il pot modifica oricand ...
Buna seara, am avut un control de la ITM la Pfa si una dintre masuri este utilizarea formularului cadru al c.i.m. in conf cu Ord. 1616 din 2011. Intrebarea mea este daca in urma modificarii acestuia trebuie declarat si modificat si in Revisal sau e suficient sa folosesc modelul cadru prevazut de acezt ordin si sa fie semnat de parti? Multumesc.
freeelis a scris:

Art.15 alin.2 din Constitutia Romaniei dispune ca , legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
Prin urmare, Ordinul nr.1616/2011 se aplica numai situatiilor aparute de la intrarea lui in vigoare ...


Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca]
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
..................................................................................................................................................
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
.................................................................................................................................................
Tessy a scris:

... . Intrebarea mea este daca in urma modificarii acestuia trebuie declarat si modificat si in Revisal sau e suficient sa folosesc modelul cadru prevazut de acezt ordin si sa fie semnat de parti? Multumesc.


Numai modificarile care privesc urmatoarele elemente se transmit in REVISAL:
a)elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal – CNP, cetăţenia şi ţara de provenienţă – Uniunea Europeană – UE, non-UE, Spaţiul Economic European – SEE;
b)data angajării;
c)perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea;
d)funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative;
e)tipul contractului individual de muncă;
f)durata normală a timpului de muncă şi repartizarea acestuia;
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
h)perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;
i)data încetării contractului individual de muncă.

Daca nu se modifica niciunul din aceste elemente, atunci este suficient semnarea lui de catre ambeleparti.

@ codulmuncii

Textele prezentate de dvs nu are nicio legatura cu principiul neretroactivitatii legii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale norme codul muncii handaricimarin handaricimarin pentru o societate cu 400 de salariati,in loc sa fac acte aditionale pt.a-i instiinta de modificarile noul Cod al Muncii,este legal sa fac o decizie colectiva ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca vali_minea vali_minea Buna ziua Spuneti-mi va rog daca incepand cu 01.08.2011 trebuie sa modificam contractele de munca deja existente conform celor prevazute de Ordinul ... (vezi toată discuția)
Ordin nr 1616 din 02.06.2011 consela consela ORDIN 1616/2011 In conditiile aplicarii ordinului 1616/02.06.2011 publicat in Monitorul Oficial partea I nr 415 din 14.06.2011 la contractele de munca ... (vezi toată discuția)