avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna ziua,poate cineva sa-mi spuna va rog ce mi se poate intampla pentru ca mi s-a itocmit dosar penal pentru ca am condus auto personal dupa ce mi s-au retinut numerele si talonul pentru neperfectare de acte in termen de 30 zile de la data actului de vanzare-cumparare.Mi s-a eliberat o dovada precum ca mi s-au retinut,dar era fara drept de circulatie,lucru care m-a socat cand am aflat.Ma intorceam de la munca din strainatate si eram la multi km de casa cand m-au oprit si mi-au retinut actele. D:sorry:upa aceea am fost din nou oprit de un alt echipaj si pentru ca nu aveam nr,mi s-a itocmit DP. Acum,am primit citatie,la 3 luni de la data intocmirii si mi se cere sa ma prezint la pol judiciara,cu avocat sau din oficiu,ca sant urmarit sub aspectul infractiunii prevazute de art 85,alineat4. Sant in stare de soc,lucrez ca tipograf in strainatate si o sa ma prezint la pol. Va rog foarte mult,daca cineva poate sa-mi spuna ce mi se poate intampla,e posibil de puscarie??acest articol asta prevede. Nu am avut niciodata probleme cu pol. O sa-mi caut un avocat,dar nu mai pot sa dorm,sant distrus....Se poate rezolva in alt fel,decat condamnare? va multumesc,cu respect.:
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 17:33, 7 Iunie 2011
Nu fiți așa de distrus. nu veți merge la închisoare, cel mult vă va da o pedeapsă cu suspendare. Faceți probe în circumstanțiere și solicitați aplicarea procedurii simplificate prevăzute de art. 320 ind.1 C.Proc.Pen.
nu va alarmati asa de mult.. sunteti la prima fapta infractionala, asta e o bulina alba la individualizarea pedepsei. Un avocat bun si atitudinea sincera a dvs. poate sa va ajute mult, pentru suspendarea executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului grifmihai grifmihai am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces? guganu guganu Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt ... (vezi toată discuția)
Prins cu nr. rosii expirate si baut ContSters213651 ContSters213651 am baut si ma prins cu masina cu nr rosi expirate mi sa comunicat ca incepe urmarirea penala faptele pravazute de art85 alin.1,2 si art.87 alin1 o.ug 195\2002 ... (vezi toată discuția)