avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stie cineva cum se acorda sporul de noapte?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stie cineva cum se acorda sporul de noapte?

Lucrez la o firma de 3 luni in ture.In prima luna am lucrat 5 zile in tura de noapte,iar in a doua 10.Stiu ca pentru tura de noapte se plateste 25 la suta spor de noapte sau se scade o ora de munca.Problema este ca eu am luat acelasi salariu in fiecare luna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 8 Iunie 2011
Este considerat lucru in timpul noptii activitatea desfasurata intre orele 22:00 - 06:00 (art.125 codul muncii).
Faptul ca ati luat acelasi salariu insemna ca nu va sunt platite orele de noapte cu sporul de 25% (asta daca in lunile la care faceti referinta nu ati avut acelasi nr de ore lunar si de noapte).
Art.126 C.mun. prevede ca, salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Incalcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Prin urmare, va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare referitoare la problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor noapte KasKas KasKas Imi desfasor activitatea in ture(12/24, 12/48) si beneficiez de spor de noapte pentru orele lucrate in intervalul 22-06. Sunt chemat de angajator(ITPF TM) sa ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de noapte Glock Glock Salut, precizez ca CIM este de 8 ore/zi, ture inegale in care nu se specifica ca se lucreaza si in ture de noapte (plus ca se lucreaza si in zile libere ... (vezi toată discuția)