avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare termoficare Targu Mures
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare termoficare Targu Mures

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati la solutionarea unui abuz, din punctul meu de vedere, din partea firmei care furnizeaza agentul termic, precum si apa calda in Targu Mures. Aceasta firma a concesionat de la primarie toate instalatii din oras iar pentru a nu pierde si putinii utilizatori care mai sunt in sistem consiliul local a adus o hotarare prin care suntem in zona unitara de termoficare si debransarea este ilegala. Pe scurt firma de furnizare elibereaza un aviz negativ la cererea de debransare si daca cineva se debranseaza totusi primeste amenda considerabila din partea primariei. Cei de la firma de furnizare au venit la o intalnire cu locatarii si au propus sa ne instalam un sistem pe orizontala care sa ne coste aproximativ 1800-2000 de lei, cu o firma pe care sa o alegem fiecare locatar in parte, ei urmand sa faca instalatia in afara fiecarui apartament. La intrebarea ca daca tot pe cheltuiala nostra doresc dansi sa faca aceste intalatii de ne nu ne ofera avizul favorabil pentru a putea instala centrale de apartament, directorul general a raspuns ca este ilegal. Eu consider ca este un abuz sa fiu obligat sa raman in sistemul lor, avand in vedere ca nu imi ajunge apa calda decat dupa ce las sa curga cel putin 45 de minute iar iarna am platit peste 1000 de lei pe luna doar termoficarea. Daca cineva cunoaste vre-o solutie legala va rog sa ma ajutati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRISTINA mara , utilizator 12:17, 17 Iunie 2011
Cred ca solutia legala cea mai sigura(poate nu si cea mai la indemana) e sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa anulati contractul cu regia de termoficare. In conditiile descrise de dvs cred ca ati obtine-o fara probleme.
Totul se rezolvă prin as. prop., dar observ ca ălora le tremura izmenele pe ei.
Solutia cea mai la indemana este hotararea celor ramasi la sistemul centralizat de incalzire de a NU mai consuma energie termica de la ei. Nu tu debransare, deci nema facturi, contractul cu furnizorul avandu-l as. prop. In asemenea conditii - de hotarare la unison, obligatia as. prop. este de a informa furnizorul ca blocul XX nu va mai consuma ET in sezonul viitor. Punct.
Faza este ca nu toti proprietarii vor acest lucru, preferand sa plateasca chiar dublu costului normal pentru incalzirea apartamentului si in plus pierderile care se difuzeaza peste tot.
Cum spuneam, titularul contractului de furnizare a ET il are asociatia. Daca as. prop. este constituita numai in acel imobil, este o situatie deosebit de buna, chiar acum poate notifica furnizorul de incetarea relatiilor contractuale. Daca insa, as. prop. are mai multe blocuri, situatia se complica, functie de situatiile particulare de la fiecare bloc, deci s-ar putea sa nu poata renunta la contractul de furnizare, insa poate sa-l informeze pe furnizor ca conf. hot prop. blocul XX si YY, daca o mai fi in aceeasi situatie, nu mai consuma ET. Se inchid robinetii, eventual se sigileaza si cu asta basta. Mai departe as. prop. nu mai are motiv sa puna bete in roate prop. care doresc sa-si monteze CT!
Multumesc de raspunsuri, chiar azi am fost din nou la asociatie sa cer noi lamuriri, dansi mi-au spus ca nu prea avem ce face, sa steptam sa ne vina prin posta avizul negativ si apoi cu acesta sa revenim la dansii, apoi mai vedem, "ca doar vara este lunga".
Va rog dle. motosz sa-mi spuneti mai multe despre acel sistem orizontal pe care acea firma s-a oferit sa il monteze contra cost.

Nu inteleg de ce unii nu judeca simplu: - 4 apometre minim pentru un apartament + 4 repartitoare de costuri minim pentru un ap.+ sistem pe orizontala nu mai bine face omul o contorizare separata la apa rece si instalarea unei centrale murale?.:(
Buna ziua,
Din ce a putut sa explice directorul firmei in cauza ei ar monta ceasuri la intrarea in apartamente iar in rest tevile, si tot sistemul ar fi identic cu cel in cazul montarii unei CT, astfel noi l-am intrebat pe acest domn, ca din moment ce ne-ar costa tot vre-o 2000 de lei, de ce nu am mai investi inca atat intr-o CT si nu am depinde de nimeni. Acesta nu a stiut ce sa ne raspunda. Mentionez ca acest sistem a functionat in 2 blocuri in Tg-Mures si acestia doresc de asemena sa se debranseze deorece au stat in frig si fara apa calda majoritatea timpului, chiar daca au platit aceste sume anul trecut.

Alte discuții în legătură

Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica(atentie pe langa incalzirea centralizata) popicax popicax Vreu sa imi instalez o centrala termica pentu a face apa calda si sa adaug calarifere in camerele cu probleme si incalzire in pardoseala in baie, fara sa ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)