Buna ziua,
As dori sa ma ajutati la solutionarea unui abuz, din punctul meu de vedere, din partea firmei care furnizeaza agentul termic, precum si apa calda in Targu Mures. Aceasta firma a concesionat de la primarie toate instalatii din oras iar pentru a nu pierde si putinii utilizatori care mai sunt in sistem consiliul local a adus o hotarare prin care suntem in zona unitara de termoficare si debransarea este ilegala. Pe scurt firma de furnizare elibereaza un aviz negativ la cererea de debransare si daca cineva se debranseaza totusi primeste amenda considerabila din partea primariei. Cei de la firma de furnizare au venit la o intalnire cu locatarii si au propus sa ne instalam un sistem pe orizontala care sa ne coste aproximativ 1800-2000 de lei, cu o firma pe care sa o alegem fiecare locatar in parte, ei urmand sa faca instalatia in afara fiecarui apartament. La intrebarea ca daca tot pe cheltuiala nostra doresc dansi sa faca aceste intalatii de ne nu ne ofera avizul favorabil pentru a putea instala centrale de apartament, directorul general a raspuns ca este ilegal. Eu consider ca este un abuz sa fiu obligat sa raman in sistemul lor, avand in vedere ca nu imi ajunge apa calda decat dupa ce las sa curga cel putin 45 de minute iar iarna am platit peste 1000 de lei pe luna doar termoficarea. Daca cineva cunoaste vre-o solutie legala va rog sa ma ajutati. Va multumesc.
motosz in ce cartier stai in tg mures?eu in dambu debransata de 4 ani si imi vine consum pe tevile care trec prin apartament 130/luna timp de iarna
din anul 2010 iar ca sa ma incalzesc dau drumul la centrala #-o
Buna,
In Tudor. Nu ati luat legatura cu asociatia de proprietari? La noi in bloc este exact invers, platim doar cei care mai suntem in sistem, ceilalti nimic. E ceva de genul sa fiti multumiti ca va lasam sa treaca teava prin casele noastre sa puteti furniza agent termic pentru cei din sistem. Parca nu suntem in acelas oras.:stunned:
Foarte rau, inseamna ca voi dormiti cu totii in asociatia aia.
Exista lege, ordinul ANRSC/2010 unde scrie negru pe alb ca din consumul total de caldura 30%(sau 50% in unele luni) reprezinta consum comun, si se repartizeaza conform cota parte indiviza. Asta pana se face o expertiza a sistemului de incalzire pentru a se calcula cu exactitate cat reprezinta consumul comun din cel total.
Aveti dreptate, exista aceasta lege si cu toate acestea nu este aplicata peste tot, la fel cum multe altele in aceasta tara. Am semnalat si noi ca poate daca ar plati si altii consumul efectiv am achita toti facturi considerate "normale" si poate am raman in sistem. Dar desi eu sunt obligat sa raman in sistem chiar daca sunt nemultumit, altii nu sunt obligati sa plateasca chiar daca beneficiaza de caldura. Explicatie nu exista.
Debransare fortata
Cristinabv
Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)