avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte casa

in 2002 parintii au cumparat la tara o casa cu teren, urmand a prefecta actele..au inceput rol pe casa insa nu l-au terminat datorita banilor sau timpului,au incheiat o zdelca , pe care primaria a autentificato.ideea este ca acum parintii , mama s-a imbolnavit de schizofrenie iar tata si-a luat lumea in cap si a plecat de acasa nu e de gasit .Eu fiind fiica cea mare as putea sa continui a prefecta actele fara prezenta tatalui meu , sau alte demersuri care ar mai putea fi.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:42, 8 Iunie 2011
In primul rand Primaria nu are autoritatea de autentifica acte.
Chitanta sub semnatura privata nu va da dreptul de a continua dvs actele.
V-ar trebui procura din partea parintilor sa continuati procedura, sau sa refaceti chitanta pe numele dvs.
bioenergeta a scris:

In primul rand Primaria nu are autoritatea de autentifica acte.
Chitanta sub semnatura privata nu va da dreptul de a continua dvs actele.
V-ar trebui procura din partea parintilor sa continuati procedura, sau sa refaceti chitanta pe numele dvs.


la casa la care locuiec paritnii a fost intrerupta energia electrica si as dori sa o redeschid.este valbila zdelca , in locul actului de proprietate pana se termina actele de perfectat. aceasta zdelca se poate autentifica intr-un fel la notar.
Nu este valabila. Zdelca (chitanta de mana) nu este valabila pentru transmiterea dreptului de proprietate. Acesta se transmite doar prin act de vanzare-cumparare autentificat la notar. Pentru a putea benefica de utilitati pe numele dvs (inclusiv contractele aferente) trebuie sa aveti act notarial.
am inteles ca cu aceasta zdelca pot merge in instanta si prin hoatarare judecatoreasca , aceata chitanta ar putea fi recunosctuta ca si contract vanzare-cumparare.
Parintii dvs trebuie sa introduca actiune pentru pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, impotriva persoanei de la care au cumparat casa cu chitanta de mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii apeiron2 apeiron2 Parintii vecinului meu au cumparat o casa si 700 mp teren in anul 1955, printr-un act de mana '' ZDELCA\" care nu si-a autentificat niciodata acest act ... (vezi toată discuția)
Mostenitor inchis.vanzare fara acordul sau maiam maiam Mostenitori dupa tata sunt mama si 5 copii. La dezbaterea succesiunii, casa si teren, 4 copii renunta in favoarea celui de-al cincilea. Moare un copil, moare ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu chitanta de mana ContSters72939 ContSters72939 Nu dispun de bani multi, dar am gasit o casa ieftina la marginea Bucurestiului. Proprietarul are chitanta de mana asupra casei. Vrea sa facem vanzarea tot pe ... (vezi toată discuția)