avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... vizita medicala pentru angajati
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

vizita medicala pentru angajati

SRL-urile sunt obligate sa acorde periodic consultatii medicale angajatilor? Daca DA, la ce interval de timp? .SRL-urile sunt obligate sa aiba un contract ptr astfel de prestari cu un cabinet medical?

Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 12:28, 16 Decembrie 2011
LEGE Nr. 319 din 14 iulie 2006
Legea securităţii şi sănătăţii în muncă

Art. 13
În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru pre-venirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) ........ şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajării;


HOTÃRÂRE Nr. 355 din 11 aprilie 2007
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor

Art. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Art. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de muncă.

Periodicitatea controlului medical este prevazuta (pe meserii) in HG 355/2007:
Art. 20
Examenul medical periodic se efectuează obligatoriu tuturor lucrătorilor.
Art. 21
Frecvenţa examenului medical periodic este stabilită prin fişele întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 şi poate fi modificată numai la propunerea medicului specialist de medicina muncii, cu informarea angajatorului.

Controlul medical periodic poate fi efectuat de medicul de medicina muncii salariat al angajatorului, sau angajatorul poate avea incheiat contract cu un cabinet medical de medicina muncii ( a se vedea si Legea 418/2004)
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ContSters193759, utilizator
Subiectul e tratat la discutia:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru analize medicina muncii calin cristiana calin cristiana Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea analizelor medicale anuale -medicina muncii (bugetari) se acorda o zi libera? sau acea zi este cea in ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii liviu f liviu f Buna ziua. Am o firma cu doi angajati (vinzatoare in magazin de haine). Este obligatoriu sa am (firma) un contract sau o colaborare sau altceva de ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii si aviz psihologic angajare leus leus La angajarea la o firma privata ,de paza, cine are obligativitatea sa efectueze medicina muncii si controlul psihologic la anjajare? Cine plateste aceste ... (vezi toată discuția)