avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto - recuperare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto - recuperare

Buna ziua,
As dori sa imi dati un sfat: am depus o adresa catre fisc, in care solicit restituirea sumei incasate cu titlul de taxa de poluare in baza art. 90 par. 1 Tratatul Constitutiv al Uniunii Europene. Am inteles ca, ar fi trebuit deasemenea sa specific in adresa catre Directia generala a Finantelor Publice si legea 554/2004. Sunteti de parere ca ar trebui sa mai depun o adresa in care sa imi întemeiez cererea de restituire pe dispoziţiile art. 10 din Legea 554/2004, art. 28, art. 220 si art. 110 (fost art. 90 alin. (1) din TCE) din Tratatul CE, art. 11, art 148 alin. (2) si (4), Constituţia României, art. 112 Cod Procedură Civilă?
Pentru adresa depusa in baza art. 90 TCUE am primit un raspuns negativ.
Va rog frumos, sa ma sfatuiti daca sunteti de parere sa mai depun o adresa mai ampla la fisc, sau sa merg mai departe, chemand Directia Generala a Finantelor Publice in judecata?
Am inteles ca ar trebui sa fac o referire si la Administratia fondului pentru mediu, insa am cautat pe internet si nu stiu la ce anume ar trebui sa ma refer. Ma puteti sfatui, va rog?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
stoianminodora, utilizator
Nu trebuie sa va adresati nici DGFP , nici AFM-ului.
Lasati-o asa!E suficient ,daca ati dat datele chitantei si ale masinii..CDupa raspunsul negativ , va adresati Tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de poluare masini second hand iuli113 iuli113 ma intereseaza daca se mai poate actiona in judecata,deoarece anul trecut am primit de la finante ca nu imi poate restitui taxa de poluare platita triplu...? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de prima inmatriculare cosmin121984 cosmin121984 in luna august 2008 am inmatriculat auto Dacia Sandero, nou, motor 1.6. Am platit taxa de prima inmatriculare aprox 1300 ron. Inainte de 1 iulie 2008 ptr ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto sebyy sebyy .Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu niste sugestii in demersul meu ptr recuperarea taxei auto.dupa ce am dat ANAF in judecata ptr recuperarea taxe,acum am ... (vezi toată discuția)