avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune morale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune morale

buna seara,
am o infatisare intr-un litigiu de munca peste putin timp si trebuie sa stabilesc un cuantum pentru daunele morale pe care le solicit. este vorba despre o concediere si vreau sa aflu cam cum se stabilesc aceste sume. exista niste limite, bareme, poate, sau este in functie de cum consider eu?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 11 Iunie 2011
ce inseamna daca instanta admite? cand face acest lucru? eu cer suma ( este bine si dublu...) si instanta stabileste "moralitatea" ei, ca sa zic asa... cum imi comunica aceasta? la infatisare?
va multumesc!
Nu are voie sa zica nimic in timpul procesului. O sa aflati dupa pronuntare, o sa scrie in hotararea judecatoreasca.
IORDAN ELENA a scris:

ce inseamna daca instanta admite? cand face acest lucru? eu cer suma ( este bine si dublu...) si instanta stabileste "moralitatea" ei, ca sa zic asa... cum imi comunica aceasta? la infatisare?
va multumesc!


Dvs puteti solicita orice suma, insa instanta va stabili cuantumul exact al sumei .. După ce în şedinţa de judecată, în cadrul dezbaterilor orale şi contradictorii, au fost administrate toate mijloacele de dovadă, rezolvate toate excepţiile procesuale şi după ce părţile prezente la proces şi-au spus cuvântul asupra fondului cauzei, dacă instanţa se consideră lămurită, preşedintele completului de judecată va declara dezbaterile închise în vederea deliberării şi pronunţării hotărârii (art.150 C.proc.civ. ).
După ce s-a stabilit soluţia, se redactează în scris dispozitivul hotărârii (minuta), care , sub pedeapsa de nulitate, trebuie să fie semnată de toţi judecătorii completului (art.258 alin.1 C.proc.civ. ) .
Hotărârea se pronunţă de preşedinte, în şedinţă publică, indiferent dacă părţile sunt sau nu prezente .
Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul când aceasta este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a unei căi ordinare de atac .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 sfaturi, va rog ContSters74449 ContSters74449 Buna seara, voi fi concisa si va multumesc anticipat pentru lamuriri: 1) Angajatorul este obligat sa intocmeasca o fisa a postului sau se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie madalin1985 madalin1985 Buna ziua Am si eu cateva nelamuriri cu privire la recuperarea unei garantii de la fostul loc de munca, o sa explic dupa care pun intrebarile la care sper sa ... (vezi toată discuția)
Daune morale alroco alroco Intr-un conflict de munca am cerut daune morale.Trebuie sa platesc taxa de timbru? Cat se calculeaza daca trebuie platita?poate fi platita in rate? (vezi toată discuția)