avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Document legalizat - recunoastere datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Document legalizat - recunoastere datorie

Am si eu o mica problema...Incerc sa aflu daca vreau sa fac un fel de act de mana,dupa care sa-l legalizez la notar,are vreo valoare? Este vorba de o conventie intre mine si o alta persoana care are o datorie materiala la mine si care se angajeaza sa facem un act de mana si sa-l legalizam,in care sa specificam cat are sa-mi dea,pana cand si ce se intampla daca nu ii primesc pana la acea data.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: FeDuke , utilizator 13:59, 22 Iulie 2008
Daca vreti ca acesata conventie sa fie autentificata trebui sa mergeti impreuna la notar pentru a semna in fata acestuia. Ar fi indicat sa-l lasati pe notar sa redacteze aceasta conventie pentru a nu se insera clauze interzise de lege sau care se contrazic.

Daca aceasta conventie nu este autentificata de notar, va sfatuiesc sa aveti cate un martor intrucat la un eventula litigiu conventia va fi considerata un inceput de dovada scrisa si va fi coroborata cu alte probe (martori).

Sfatul meu e sa va adresati unui notar.
Pai asta era si ideea mea.Sa mergem impreuna la un notar sa-l redacteze.Ma intrebam doar daca se face treaba asta si el in hartie imi recunoaste aceste chestii si imi da un termen, eu dupa pot sa folosesc hartia respectiva impotriva lui?
Binenteles, prin aceasa conventie el recunoaste ca are o datorie fata de dv si se obliga ca intr-un anumit termen sa o achite. Totodata, puteti sa stabiliti si o dobanda in cazul in care nu va returneaza banii in termenul prevazut in conventie.

In cazul unui proces, dupa ce obtineti o hotarare favorabila trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc pentru a va recupera datoria.
daca este un document notarial reprezinta vointa partilor si se poate, in ultima instanta une in executare.
confirm cu o speta din practica mea.
Inteleg,multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare amadeus79 amadeus79 Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului. In 1998 pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar? ingerdelumina ingerdelumina buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)