avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit mostenire de la parintii lui casa si terenul aferente gospodariei , gradina , etc la tara, aceasta a fost inainte de legalizarea actului de casatorie cu sotia a doua . Normal mi se pare ca nu are dreptul nici sotia de-a doua dreptul la tot si nici copilul acesteia cu cate se mai intampla acum - tatal vrea sa faca act de cedare - dupa cum am vazut din studierea forumului cel mai bine ar fi act de vanzare-cumparare care nu este atacat . Intrebarea mea este - acteler de care sunt nevoie sunt act de proprietate pe casa , terenul , intabularea dar unde se vor face actele la domiciliul unde este proprietatea? tatal si copilul au adrese de domiciliu diferite.actele se fac la notar si pretul difera in functie de zona ? multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:54, 10 Iunie 2011
actele urmeaza a se perfecta la locul situarii imobilelor respectzive, indiferent de domiciliul partilor
este la tara si notar nu este acolo!
top dan a scris:

actele urmeaza a se perfecta la locul situarii imobilelor respectzive, indiferent de domiciliul partilor

Gresit, actele se pot perfecta ORIUNDE in Romania, indiferent unde sunt situate bunurile imobile. Incheiati contractul de vanzare cumparare unde va este mai aproape, va trebui sa aveti actele de proprietate ale imobilului (constructie +teren), documentatia cadastrala, intabularea si un certificat fiscal de la Primarie (ca aveti taxele si impozitele achitate la zi). Notarul va solicita (pe baza cererii dvs.) extrasul de carte funciara (daca e in alta localitate, il va primi prin fax si posta) si asta e tot. Imobilul dobandit prin mostenire este bunul propriu al celui care l-a mostenit, indiferent daca este sau nu casatorit la data dobandirii si poate dispune de acesta cum doreste.
buna ziua.
nu este notar probabil in comuna respectiva, dar in tot judetul trebuie sa existe un birou notarial, nu?
cel mai sigur act este cel de vanzare-cumparare . sotia nu are dreptul asupra mostenitorii primite de catre tatal dvs., decat in situatia inc are dansul ar deceda anterior sotiei si bunurile s-ar mai afla in proprietatea dansului .
deci sa inteleg ca , daca nu fac un act acum ,la impartirea succesiunii in cazul mortii tatalui sotia are dreptul la aceasata proprietate ? mentionez ca mai au o proprietate la oras unde locuiesc acum - as putea sa presupunem daca nu afc nici act acum sa nu-i dau voie sa locuiasca pe proprietatea mostenita de la bunici avand unde sa locuasca - in cea de-a doua ?
multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare hernadi marta hernadi marta Buna Ziua! Va rug frumos ajutati-ma cu niste raspunsuri.Tatal meu a decedat pe 24 ianuarie 2010.Din prima casatorie are doua fiice, fiecare la casa ei.Din a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare? ulica ulica Buna seara! In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)