Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit mostenire de la parintii lui casa si terenul aferente gospodariei , gradina , etc la tara, aceasta a fost inainte de legalizarea actului de casatorie cu sotia a doua . Normal mi se pare ca nu are dreptul nici sotia de-a doua dreptul la tot si nici copilul acesteia cu cate se mai intampla acum - tatal vrea sa faca act de cedare - dupa cum am vazut din studierea forumului cel mai bine ar fi act de vanzare-cumparare care nu este atacat . Intrebarea mea este - acteler de care sunt nevoie sunt act de proprietate pe casa , terenul , intabularea dar unde se vor face actele la domiciliul unde este proprietatea? tatal si copilul au adrese de domiciliu diferite.actele se fac la notar si pretul difera in functie de zona ? multe multumiri!
La mostenirea tatalui dvs., sotia primeste un sfert din bunurile sale, iar copiii (copiii tatalui, nu copilul sotiei sale din alta casatorie) primesc impreuna trei sferturi. Deci va avea dreptul la un sfert din imobilul mostenit si un sfert din jumatate din bunurile pe care le-au dobandit impreuna in timpul casatoriei (cealalta jumatate apartine sotiei). Cat despre dreptul de a locui in imobil, asta e problema de familie, fiind imobilul tatalui dvs., dansul decide ce si cum.....