avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit mostenire de la parintii lui casa si terenul aferente gospodariei , gradina , etc la tara, aceasta a fost inainte de legalizarea actului de casatorie cu sotia a doua . Normal mi se pare ca nu are dreptul nici sotia de-a doua dreptul la tot si nici copilul acesteia cu cate se mai intampla acum - tatal vrea sa faca act de cedare - dupa cum am vazut din studierea forumului cel mai bine ar fi act de vanzare-cumparare care nu este atacat . Intrebarea mea este - acteler de care sunt nevoie sunt act de proprietate pe casa , terenul , intabularea dar unde se vor face actele la domiciliul unde este proprietatea? tatal si copilul au adrese de domiciliu diferite.actele se fac la notar si pretul difera in functie de zona ? multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:54, 10 Iunie 2011
La mostenirea tatalui dvs., sotia primeste un sfert din bunurile sale, iar copiii (copiii tatalui, nu copilul sotiei sale din alta casatorie) primesc impreuna trei sferturi. Deci va avea dreptul la un sfert din imobilul mostenit si un sfert din jumatate din bunurile pe care le-au dobandit impreuna in timpul casatoriei (cealalta jumatate apartine sotiei). Cat despre dreptul de a locui in imobil, asta e problema de familie, fiind imobilul tatalui dvs., dansul decide ce si cum.....
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare hernadi marta hernadi marta Buna Ziua! Va rug frumos ajutati-ma cu niste raspunsuri.Tatal meu a decedat pe 24 ianuarie 2010.Din prima casatorie are doua fiice, fiecare la casa ei.Din a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare? ulica ulica Buna seara! In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)