avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator

buna ziua
acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat sa mi spuna ca suma pe care o primeste de la firma de asigurari este mai mica decat devizul primit de la service si ca sa platesc eu diferenta ca el a vb cu un avocat si ma poate da in judecata ca sa platesc eu diferenta .Poate face acest lucru?eu ce ar trebui sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:42, 14 Iunie 2011
Nu faceti confuzie intre valoarea de piata (vanzare/cumparare) si valoarea reala, calculata in functie de numarul de km parcursi de la prima inmatriculare, de uzura fizica si imbatranirea/coroziunea componentelor, a vopsitoriei, a protectiei anticorosive, care odata cu trecerea timpului de la data fabricatiei, influenteaza scazand valoarea chiar daca autovehiculul "arata bine".
In cazul in care dumneavoastra ati cauzat accidentul , fiind unul rezolvat pe cale amiabila , va sfatuiesc sa mergeti personal la serviceul cu pricina , deoarece in foarte multe cazuri aceste persoane cer sume suplimentare fara justificare sau ameninta cu chemarea in instanta in cazul neplatii , iar daca s-a rezolvat pe cale amiabila din experienta mea nu cred ca ati depasit vreo norma...numai bine
10 persoane, 15 pareri.
Domnilor, autorul topicului este vinovat pentru producerea acidentului. Asa cum ii permite si legea, a incheiat constat amiabil cu pagubitul si i-a inmanat RCA-ul propriu. Si atat, PUNCT. Autorul si-a incheiat orice parte de obligatiune( pana acum )

Mai departe intervine RCA-ul si asiguratorul emitent. Orice despagubire ar avea de platit vinovatul, aceasta este suportata de asigurator( binenteles in limitele si conditiile prevazute de lege, dar aici nu e cazul).

Ca valoarea despagubilor acordate de asigurator nu coincide cu valoarea asteptata de pagubit e partea a 3-a a povestii. Este o practica des intalnita.
Pagubitul poate are tot dreptul sa dea in judecata atat asiguratorul cat si pe vinovat.

Daca-l va da in judecata pe vinovat, acesta, in proces, va chema la randul sau pe asigurator ca garant(nu stiu cat de corect e termenul). Si orice despagubiri va decide instanta ca sa fie primite de pagubit, vor fi suportate de asigurator.

Asa ca autorul topicului sa stea linistit si sa nu consume timp, nervi si bani aiurea.

- Nu e nevoie sa consulte nici un avocat,
- Nu e nevoie sa contacteze nici asiguratorul si sa ajunga la discutii cu el si cu atat mai putin
- Nu e nevoie nici sa faca drumuri la service sa se intereseze de corectitudinea devizului


Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
grandanat, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)