avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale semnatura fara stampila...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

semnatura fara stampila...

Daca fac plata unei firme si nu mi se da chitanta pe bani doar se semneaza pe o foaie pe care se specifica suma si data si nu se stampileaza,este valabil acest lucru ,este recunoscut legal?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 14:30, 13 Iunie 2011
Nu. Singurul document legal recunoscut pentru plata unei unei sume in numerar catre un furnizor e chitanta cu care va inregistrati si in registrul de casa, cu toate datele completate pe ea, inclusiv stampilata.
Da. Din punct de vedere legal este un document care demonstreaza faptul ca s-a platit pretul. Din punct de vedere fiscal documentul acesta este posibil sa nu poata fi contabilizat.
Potrivit Codului fiscal art 155 (6) pe documentele fiscale de tip factura nu mai este necesara nici stampila nici semnatura. Si se poate inregistra in contabilitate.

O chitanta este tot un document contabil care atesta beneficiarului ca a platit furnizorul.

Principial o stampila nu va putea nici o data sa dovedeasca ca un document este autentic sau original. O stampila se poate confectiona repede usor si ieftin. Deci nici un document, care este un document fiscal nu poate fi contestat pe motivul lipsei stampilei, poate fi contestat eventual doar in lipsa unei semnaturi.

Doar o semnatura sau o semnatura electronica poate dovedi eventual originalitatea sau autenticitatea unui document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta fara stampila BG BG Este valabila o chitanta eliberata de asociatia de proprietari fara sa fie stampilata?Dar fara semnatura? Apreciez daca imi comunicati si articolul din lege ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Stampile stanceni stanceni Buna seara! Poate sa-mi spuna si mie cineva in general, in cadrul unei societati cine tine toate stampilele? Exista cumva vreo prevedere in acest ... (vezi toată discuția)