avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DIVORT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DIVORT

Ce posibilitati de divort am daca sunt despartita in fapt de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Avocat Ungureanu Oana , Avocat 12:22, 13 Iunie 2011
Este aceeasi posibilitate ca si cand in fapt v-ati despartit ieri..sau alaltaieri. Legea este aceeasi ..poate fi separarea in fapt si de 50 de ani, ;procedurile in instanta sunt aceleasi..succes:((
1.Divort amiabil,prin consimtamant mutual
2.Divort din motive temeinice in momentul in care relatiile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila
3.Divort pe cale administrativa daca exista acordul sotilor si daca nu sunt copii minori din casatorie caz in care cererea de divort se va depune la Primaria unde s-a incheiat casatoria sau la un notar public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor.
Puteti oricand intenta actiunea de divort, problema se pune insa daca exista si consimtamantul sotului dvs, caz in care casatoria poate fi desfacuta fie pe cale judecatoreasca, actiunea urmand a fi semnata de ambii soti, fie pe cale administrativa, la ofiterul de stare civila sau notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor, in acest din urma caz trebuind indeplinita si conditia privind lipsa copiilor minori, fie ei nascuti din casatorie sau adoptati. In lipsa acestui acord dintre soti privind divortul, casatoria poate fi desfacuta doar pe cale judecatoreasca, cand exista motive temeinice din cauza carora raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai e posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
de ce acte as avea nevoie pentru... CristinaElvira CristinaElvira [i][u][quot][/b] Buna! As dori sa stiu de ce acte as avea nevoie pentru un divort. Va multumesc de raspunsuri. :love2: (vezi toată discuția)
Buna seara - divort fara acordul partenerului Alex4Yoana Alex4Yoana Ma numesc ioana am 23 de ani sunt casatorita. As dori sa divortez dar el nu este de acord ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa recurg la comun acord ... (vezi toată discuția)