avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca - angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca - angajare

Buna ziua !
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema - lucrez la o firma, insa urmeaza sa imi inceteze contractul de munca cu acordul partilor cu data de 1 august, la cerere. Tot cu 1 august mi-a fost aprobata cererea de angajarea la o alta firma. Vreau sa stiu daca mi se poate inregistra noul contract de munca fara a avea carnetul de munca si/sau ce alte acte sunt necesare pentru aceasta. Carnetul de munca urmeaza sa-l iau dupa data de 1 septembrie de la actualul loc de munca, deoarece persoana de la camera de munca cu care se lucreaza este plecata in concediu.
Persoana care lucreaza la resurse umane de la viitorul loc de munca imi spune ca fara carte de munca nu imi poate inregistra noul contract de munca la ITM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 08:53, 25 Iulie 2008
Nu ma puteti convinge ... imi pare rau.

elis a scris:

Contractele individuale de munca care au o diferenta de peste 20 zile intre data de incheiere si data de incepere a activitatii sunt trimise la Corpul de Control al ITM-ului pentru aplicarea unei sanctiuni.

Nu cunosc nici un act normativ din domeniul legislatiei muncii care sa faca vreo referire la posibilitatea existentei vreunei diferente intre data incheierii CIM si data inceperii activitatii (in sensul in care-l spuneti dvs. .... adica data inceperii activitatii sa fie anterioara datei incheierii CIM). Iar de diferenta mai mare de 20 de zile (in acelasi sens) ... nici atat nu am citit in nici un act normativ.
Cred ca nu cunoasteti asa de bine practica ITM-urilor in privinta inregistarii contractelor individuale de munca.
Diferenta este data de termenul de inregistrare a contractelor de munca ... se pot inregistra contracte de munca la ITM care au ca data inceperii activitatii , de exemplu data de 1, iar data incheierii lor sa fie data de 20.
Vad ca va place fraza asta cu "practica ITM-urilor" .... dar ma simt dator sa va amintesc ca nu acesta este subiectul discutiei noastre.

Credeam ca am depasit "faza" inregistrarii CIM .... cred ca pe pagina anterioa am scris ca acestea se inregistreaza in termen de 20 de zile de la incheiere (art. 1 L. 130/1999 republicata) si nu de la data inceperii activitatii ... cum tot repetati dvs.
Eu stiu ca nu exista o procedura unitata (din pacate), in toata tara, a ITM-urilor ... dar totusi, se aplica acelasi Cod al Muncii, respectiv art. 16 alin. 1 NU cred ca spune ca angajatorul are obligatia incheierii C.I.M. dupa 20 de zile de la inceperea activitatii.

Iar faptul ca se procedeaza asa (daca se procedeaza) .... nu inseamna ca asta este regula, dupa parerea mea.
:offtopic:
Vad ca-ti place sa ironizezi userii ... din punctul meu de vedere il consider inchis acest topic.

Nu am fost deloc ironic si consider ca am fost extrem de politicos ... nu inteleg reactia dvs.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)
termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)