avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Secretar comuna

in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre cine? in conditiile in care primarul nu mai vrea sa scoata postul la concurs(decat dupa alegeri)exista vreo institutie a statului care sa fie sesizata (sau sa se autosesizeze ) in privinta aceasta
am discutat la prefectura si mi s-a spus ca primarul a facut adresa catre anfp sa numeasca un fp (altul decat cel care a fost pana acum)care sa exercite temporar functia de secretar ,in conditiile in care a depasit termenul de 6 luni, si ca are acoperire ptr ca anul calendaristic incepe din ianuarie , chiar nu are nimeni ce sa-i faca , de 3 ani tine postul asa
inseamna ca aia de la prefectura, is imbecili de cheama apocalipsa....
reveniti la hartie, si solicitati sa va dea si baza legala cu anul calendaristic ( era oug 90/2009, dar, producea efecte doar pana in 31 dec. 2010)
altminteri, primarul poate desemna un alt "interimar" doar daca a organizat concurs de recrutare, si functia publica nu a fost ocupata.
de curiozitate...in ce judet exista situatia asta? :)
concurs de recrutare a fost in aprilie 2011 dar niciunul dintre participanti nu a reusit sa ia nota necesara si de atunci pana acum "interimar " a fost un fp din primarie , a incercat din nou sa-i prelungeasca mandatul (in decembrie)dar i s-a spus de la anfp ca nu mai poate tot pe el si trebuie sa ceara avizul ptr un alt fp din primarie si dupa cate am inteles de la pref o sa-i vina avizul .
daca ii da avizul, si emite dispozitia, atacati-o la instanta de contencios administrativ, pentru ca este nelegala.:)
cosminic a scris:

am discutat la prefectura si mi s-a spus ca .....


in ce a constat discutia ? sper ca nu cu poratrul :) ? Trebuia sa inregistrati o sesizare si sa primiti un raspuns scris .

Alte discuții în legătură

Obligativitatea organizarii concursului de recrutare secretar u.a.t. CarrieBradshaw CarrieBradshaw In urma unui anunt de pe site-ul ANFP, m-am inscris la un concurs pentru ocuparea unei functii publice vacante de secretar comuna. Cu o zi inainte de data ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie secretar comuna functionarash functionarash care este procedura demisiei unui secretar de comuna, mai detaliat? (vezi toată discuția)