avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE IMOBIL CU UN SIMPLU ACORD TELEFONIC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE IMOBIL CU UN SIMPLU ACORD TELEFONIC

Buna sera, am si eu inca o intrebare : un avocat public poate sa vanda un apartament numai cu un simplu acord telefonic? Eu am dat procura pentru vanzarea unui apartament ori mandatarul a vandut apartamentul numai cu un sfert din pretul inscris pe procura. Pe cererea data notarului, mandatarul a mentionat si semnat "ca a avut acordul (meu) telefonic"Nici o conditie inscrisa in procura nu a fost respectata. Puteti sa mi dati un sfat in demersurile pe care trebuie sa le fac?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 20:34, 26 Iulie 2008
Stimata doamna, va dau citeva conditii din procura :
- pretul a fost dat dolari, vinzarea s a facut in lei;
- suma reprezentind partea mea se va achita in contul meu........(releveu anexat), am primit numai jumatate din suma in dolari;
- tranzactia sa aiba loc la notarul....., tranzactia a avut loc la notarul indicat
- cumparatorul trebuie sa aduca notarului proba depunerii sumei de..........dolai in contul meu; a fost adusa proba numai pentru jumatate din suma ceruta
- semnatura vanzarii-cumpararii sa aiba loc numai dupa ce banca mea crediteaza suma de..........dolari, conditie neindeplinita.

Va multumesc pentru raspunsul Dvs.

Stimate domn,
Imi mențin punctul de vedere exprimat in 23 iulie, cu atât mai mult cu cât precizările de mai sus întăresc ideea nerespectării limitelor mandatului. Recitiți-l și acționați!
Succes!;)
Stimata cora2006, o plangere a fost facuta de sora mea care se afla in USA, care m-a asociat la plangerile ei, dar pentru toate documentele termenul de recurs a fost depasit. Ea a avut o adresa in Romania dar ea nu a primit documentele la timp. Eu am aflat de aceste documente numai la sfirsitul anului 2007 inceputul lui 2008, pe timp de 9 ani eu nu am avut nici o relatie cu sora mea, dar ea cum v-am spus m-a asociat la plangerile ei. Eu nu am detinut nici un act privitor la afacerile noastre.

Merci pentru raspunsul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatoriu tobescu tobescu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : In 1998 am dat o procura speciala pentru vanzarea unui apartament mostenit de la tatal meu. Pretul de vinzare era trecut ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare siesi Lisimah Lisimah Este legala o asemenea procura in care imputernicitul poate vinde siesi imobilul care face obiectul procurii?Dupa opinia unor notari nu se poate,fiind conflict ... (vezi toată discuția)