aș dori să aflu dacă, într-adevăr, alin 1 al art. 73 poate fi considerată regula generală, iar alin. 3 al aceluiași articol ar putea fi apreciată ca fiind regula specială.
mulțumesc.
i. bodic
Buna ziua,
Nu cred se poate face aceasta distinctie regula generala-regula speciala in cadrul art. 73, cu atat mai mult cu cat in Regulamantul de aplicare nu apar explicatii sau interpretari suplimentare.
Nu am inteles daca aveti sau nu un contract cu societatea. In caz afirmativ, nu puteti cere decat strict ce este in contract.
Personal am avut o experienta similara, dar am avut o clauza de tipul " cu drept de prelungire cinca o perioada de ...ani".
Nu stiu daca e indicat sa luati ca reper cazul Romica, caci acest a fost un caz, atipic, deoarece si societatea a facut o serie de gafe . Cea mai importanta fiind aceea ca a aplicat realizarea tehnica fara a stabili in prealabil exact regimul juridic (contractual ) cu toti autorii.
Poate mai dati ceva detalii.
Numai bine!
buna ziua,
desi am notificat-o, unitatea nu a dorit sa incheiem contract.
suntem in litigiu pt: recunostere calitate de autor, despagubiri pt ultimii 3 ani și incheiere contract pt perioada de dupa depunerea acțiunii.
după 5 ani, am doua expertize 100% favorabile și urmeaza sa ne judecam.
am postat intrebarea deoare pârâta sustine ca: în aplicarea principiului specialia generalibus derogant dacă obligatia unitatii de a incheia contract nu este executata voluntar, autorul solutiei tehnice poate pretinde exclusive despăgubiri pt neexecutare iar nu si executarea sa silita in natura.