avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cat timp se prescrie calomnia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cat timp se prescrie calomnia?

Am inteles ca s-a abrogat Art. 206 din Codul penal, dar as vrea sa stiu in cat timp pot sa dau in judecata pe cineva care a scris in presa un articol calomnios, pentru a cere daune in civil? Exista un alt termen de prescriptie mai mic de 3 ani in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:25, 15 Iunie 2011
Inainte de abrogarea acestor articole, fiind incriminate de codul penal, trebuia formulata plangere prealabila in termen de 60 de zile.
Aum, deoarece aceste articole nu mai fac obiectul unor infractiuni, pentru a solicita daune in materie civila, dreptul se prescrie in termenul general de prescriptie de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala alina moise carmen alina moise carmen in cit timp de la depunerea unei plingeri penale pentru calomnie se trimite acasa citatie (vezi toată discuția)
Calomnie, amenintari cristian49 cristian49 Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot da in judecata o ruda de gradul 3, care ma calomniaza si ma ameninta constant. inregistrari audio din timpul discutiilor cu ... (vezi toată discuția)
Calomnie in presa joe17 joe17 As dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pe un post de televiziune a fost difuzata o stire in leg cu unitatea in care lucrez, stire nu tocmai ... (vezi toată discuția)