Fritzilica a scris:
Se pare ca revin cu aceeasi problema,insa dupa ce am redactat cerearea pe care mi-ati recomandat-o,am depus-o la unitatea la care am lucrat, si i-am dat si numar de intrare. Daca in conractu colectiv de munca (pe care nu l-am vazut) nu este prevazut sa acorde prima de nastere, ei pot spune ca nu o vor plati, chiar daca in CCMUN ste prevazuta?
Cu alte cuvinte intrebarea mea ar fi, ei sunt obligati prin CCMUN sa o acorde sau nu?! Deoarece ei nu vor sa plateasca acesti bani, si vreau sa stiu daca sa ma duc la ITM sa fac reclamatie sau nu?
Multumesc
Clauzele CCMN produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară.
Art. 247din Codul muncii prevede ca , in cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
In urma raspunsului negativ dat de catre conducerea societatii, aveti doua posibilitati:
1. Sesizare la ITM la care atasati si copia raspunsului dat de catre angajator.
2. Actiune in instanta. Litigiile de munca sunt scutite de taxa judiciară de timbru şi de timbrul judiciar.