avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere personala

sotul meu are un venit de 4776 ron .eu actualmente nu lucrez si nu am nici un venit .am avut somaj pana in martie .se poate ca atat eu cat si copilul in varsta de 3 ani sa fim trecuti pe stat de plata a sotului ca si intretinuti?merci
Cel mai recent răspuns: carmenrus , utilizator 10:21, 16 Iunie 2011
Peste valoarea de 3000 lei a venitului brut lunar nu se mai discuta de deducere personala de baza.
Deducere personala suplimentara, intr-adevar, nu se aplica decat pana la venitul de 3000 lei. Este bine sa va ia ia totusi in evidenta pentru cazul in care venitul brut lunar mai mic vreodata (concedii fara plata, concedii medicale, etc), caz in care se aplica automat deducerea suplimentara.

Totodata, puteti fi luata in evidenta ca si coasigurat la sanatate, conform legii 95/2006:

Text extras din: Lege nr. 95/2006 - privind reforma în domeniul sănătăţii

" Art. 213. - (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;
b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;"
venitul sotului e acelasi de un an de cand lucra la aceasta firma si pe langa salariu mai beneficiaza si de bonusuri trimestriale precum si tichete de masa.deci nu cred ca se va vrea sa fim trecuti eu si fiul nostru pe statul lui de plata .a vb la firma intre timp si a primit un 'nu ' categoric .asta e e firma privata si nu putem sa-i obligam .ms oricum de raspuns.cu stima carmen rus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana in intretinere sau...coasigurat suciugeorgeta suciugeorgeta Daca pana acum un salariat avea copilul de pana in 18 ani in intretinere si i se acorda deducere suplimentara , in momentul in care implineste 18 ani,este ... (vezi toată discuția)
Copilul poate fi coasigurat al mamei sale? gabitza1980 gabitza1980 o doamna este divortata de sotul ei.are fetita de 12 ani in intretinere.poate fi minora trecuta ca si coasigurat al mamei sale? ce trebuie facut? am vazut in ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale valdo1204 valdo1204 O salariata la o intreprindere din Romania, este cetatean Moldovean. Locuieste impreuna cu sotul care nu are venituri si fiul student in Romania. Toti au ... (vezi toată discuția)