avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deduceri personale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deduceri personale

O salariata la o intreprindere din Romania, este cetatean Moldovean. Locuieste impreuna cu sotul care nu are venituri si fiul student in Romania. Toti au CNP-uri date de autoritatile romane si sunt cetateni Moldoveni.
Poate beneficia salariata de deducere personala de baza? Dar suplimentara ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:09, 13 Ianuarie 2010
Pentru veniturie realizate salariata poate beneficia de deducere personala cu doua persoane in intretinere :

-Copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca (art. 213 lit. a) din Legea nr. 95/2006)

-Sotul/sotia/parintii – fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate (art. 213 lit. b) din Legea nr. 95/2006)

Nu se mai folosesc termenii: deducere personala de baza si suplimentara, de foarte multi ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii coasigurati Milioaralau Milioaralau Exista un temei legal pentru ca un copil sa fie coasigurat? (vezi toată discuția)
Deducere personala carmenrus carmenrus sotul meu are un venit de 4776 ron .eu actualmente nu lucrez si nu am nici un venit .am avut somaj pana in martie .se poate ca atat eu cat si copilul in varsta ... (vezi toată discuția)
Coasigurare sudeata sudeata copilul meu, in varsta de 20 de ani, nu lucreaza, nu are nici ajutor de somaj - deci nu are nici asigurare medicala. Ca parinte il pot coasigura pe asigurarea ... (vezi toată discuția)