avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caracterizare persoana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caracterizare persoana

Buna ziua,
Nepotul meu a fost arestat. Pentru recurs ne-au cerut o caracterizare a acestuia. Precizez ca are 18 ani. Cum ar trebui sa sune aceasta caracterizare? Am cautat pe internet insa nu am gasit decat modele de caracterizari pentru angajati. Pe ce anume aspecte ar trebui sa insist? Mentionez si incadrarea juridica: consum de droguri, corupere de minori.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:06, 25 Iulie 2008
Daca nepotul e la scoala caracterizarea ar trebui sa o faca dirigintele.
De ce vi s-a cerut dumneavoastra caracterizarea? este in grija dumneavoastra?

In caracterizare trebuie sa il laudati cat mai mult: ca este un baiat linistit, ca nu a facut pana acuma probleme in familie (sau daca a facut nu aminti nimic cu privire la ele), ca are o situatie familiala grea (daca are).
Daca i se va da drumul, va lucra, ar fi bine sa-i gasiti ceva de lucru, chiar si sezonier. Orice calitate a acestuia trebuie evidentiata si daca este la prima abatere, sa rezulte din caracterizare ca in mod accidental a ajuns sub incidenta legii penale, ca este tanar si exista sanse de indreptare si integrare in societate. sa subliniati faptul ca ii pare rau ca a ajuns aici...

Banuiesc ca se judeca recursul cu privire la masura arestarii preventive, nu cu privire la fapta.
Infractiunile de care este acuzat sunt foarte grave.
Insa, de obicei, pentru asemenea fapte, inculpatul se judeca in stare de arest preventiv. A implinit 18 ani? In momentul savarsirii faptei era minor? Pentru minori pedepsele se reduc la jumatate.

Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Nu este in grija mea....ne-au cerut o caracterizare din partea unui membru al familiei. Am cateva semne de intrebare...in fine...sper sa nu va derajez prea tare cu aceste probleme.....de ce i s-au dat doar 20 de zile de arest preventiv in loc de 29?.....E la prima abatere, are deja 18 ani; iar nu va da bine faptul ca provine dintr-o familie in care a intervenit un divort, tatal recasatorit. Offf.....
Nu ne deranjati dar este indicat ca avocatul sa se ocupe de caz.
Nu este corupere de minori.Va aflati in eroare.
E rau pt ca a vandut.Nu e doar consum, ci si trafic, astfel ca pedeapsa este de la 10 la 20 de ani.
Nu este minor.

Daca nu reuseste sa faca aplicarea art 16 din lege e f rau.:">
Vorbiti cu avocatul despre acest aspect important.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)