avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legala \"garantia\" la inchirierea unei locuinte? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar?

Este legala "garantia" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias trebuie sa plateasca comision unei agentii imobiliare atat timp cat nu el a apelat la serviciile agentiei....Iar conform Legii 114/1996 sunt nule de drept clauzele cuprinse in contractele de inchiriere care obliga chiriasul sa plateasca in avans proprietarului orice suma cu titlu de reparatie in sarcina proprietarului...
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 21:53, 10 Iulie 2011
Agentia aia care nu te reprezinta pe tine, nu ar trebui sa o platesti. Daca tu te duci singur la vizionare si la semnarea contractului, nu ai pe cine sa platesti, dar o faci pe riscul tau! Restul sunt povesti. La noi si sistemul asta e putin cam pe dos decat in alte tari!
Legea in tara asta e facuta, ca de obicei, in bataie de joc, interpretabila si alambicata cat sa fii mereu la mana altora (agenti, inspectori, controlori, procurori, avocati, juristi, judecatori, etc...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartamente kindbutnottoomuch kindbutnottoomuch Buna ziua. Am mai postat aceasta intrebare ca raspuns la un subiect deschis de alta peroana, insa acel subiect banuiesc ca nu mai este urmarit. Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)