avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pentru vanzare teren mai e nevoie de intabulare cand ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pentru vanzare teren mai e nevoie de intabulare cand exista titlu de proprietate?

mama mea are un tittlu de proprietate pe numele fratelui ei care a decedat(pamant mostenit de la tatal lor).mentionez ca fratele mamei era insurat,sotia mai traieste dar nu au copii.eu cred ca singurii mostenitori sau beneficiari ai acestui pamant sunt mama si matusa(sotia defunctului).problema e ca nu s-a facut succesiune sau intabulare si a aparut un client care insista sa cumpere un anumit lot de pamant (in actul de proprietate sunt mai multe terenuri).Care este calea cea mai scurta spre vanzare ?Intreb deoarece ma gandesc ca nu are rost sa se intabuleze de 2 ori.
Cel mai recent răspuns: pacinoo , utilizator 19:17, 24 Aprilie 2012
Pentru a putea vinde trebuie mai intai sa dezbateti succesiunea la notar in masura in care va intelegeti sau in instanta daca exista neintelegeri intre mostenitori
nu exista nici o neintelegere,pe matusa chiar nu o intereseaza
Atunci, singura cale prin care puteti dezbate succesiunea este instanta de judecata
deci mergem la notar ,se face succesiunea pe ambii beneficiari sau mostenitori ai pamantului respectiv.INTREBAREA ESTE :in cat timp se poate face tranzactia de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta cornelia_bujor2008 cornelia_bujor2008 As vrea sa ma ajute cineva cu un sfat. Dupa decesul parintilor mei am facut succesiunea impreuna cu fratele meu pentru apartament, ulterior am aflat ca mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune l1u2 l1u2 Acum 62 ani pe pamantul familiei s-a construit o casa in locul pe care exista o constructie de 100 ani,fara acte ,cum era atunci....casa figureaza la primarie ... (vezi toată discuția)