avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar in franci elvetieni
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar in franci elvetieni

Am obtinut in anul 2007 un credit ipotecar in val.de 65.000 franci. Până în prezent am plătit ratele la zi, dar de acum încolo nu se știe dacă voi mai putea să fiu la zi din cauza creșterii din zi în zi a francului. Întrebarea mea este până la ce valoare se va ajunge cu francul și dacă se poate acționa pe cale juridică împotriva statului pentru a putea plăti ratele la o valoare a francului mai aproape de cea pe care o avea înmomentul obtinerii creditului, ținând seama totodată și de faptul că de atunci salariile noastre de bugetari nu au mai crescut, din contră au fost reduse cu 25%Ce măsuri se pot lua de către bănci pentru a nu ne obliga să devenim restanți?
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 18:02, 17 Iunie 2011
Ar fi bine sa existe o posibilitate de a obliga cursul valutar ( pe orice valuta ) sa stagneze si noi (toata tara ) sa nu mai fim afectati de cursul valutei.

Ca raspuns :
NU exista niciun mod legal de a contracara contractul pe care il aveti, valuta creditului ati acceptat-o in mod expres prin semanrea contractului si in mod tacit prin folosirea banilor din credit. Mai mult daca francul scadea ?!?!?! asa cum orice valuta poate sa scada, atunci probabil nu va mai deranja.
Nu exista o actiune juridica sau o modalitate prin care sa obligi statul sa mentina un curs valutar al unei valute liber-convertibile.

Si in final fitii fericita, francul elvetian a crescut mai putin ca euro, ganditi-va ca milioane de romani au credite in euro si sunt in pom la ora actuala si nu au cum sa combata situatia.

cu stima,
Alte opinii pe marginea acestui subiect:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Am citit cu interes link-urile , discutii ample si unele opinii bine argumentate totusi as vrea sa stiu daca s-a reusit pana acum obligarea bancii ( contract pers fiz + banca X) sa schimbe valuta creditului sau sa fie obligata la incasarea ratei la valoarea valutei de acum 2-3 ani.

Ceva exemple sau jurisprudenta mi-ar fi de ajutor, dar nu imi dati exemple de restructurari de credit de comun acord cand si banca a redus rata ca a vrut sa nu isi creasca portofoliu de credite neperformante ci ca a fost obligata prin hot jud.
Cu stima
bun si-asta (tot credit in valuta), macar atat:

Obligarea bancii la aplicarea dobanzii initiale. Recalcularea planului de rambursare a creditului

"Obliga parata la aplicarea dobanzii initiale de 5,95%, asa cum a fost prevazuta in conventia de credit nr.0090024/04.04.2007, incepand cu data introducerii cererii 19.02.2010. Obliga parata la recalcularea planului de rambursare a creditului conform nivelului ratei dobanzii de 5,95%.
Obliga parata sa compenseze sumele platite in plus de la data introducerii cererii:19.02.2010 si pana la recalcularea planului de rambursare.
Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata catre reclamantul FRA reprezentand contravaloare taxa timbru ,timbru judiciar si onorariu avocat."

Definitiva si Irevocabila prin neapelare.

[ link extern ]


Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator
Da tot a fost bine pentru cel ce a luat creditul dar asta s-a bazat pe faptul ca astia de la banici cresc dobanda din contract unilateral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni madi33 madi33 In anul 2007 prietenul meu a luat un credit de nevoi personale (fara girant) in valoare de 20000 franci.Credit acordat in franci dar la ghiseu cand a fost sa ... (vezi toată discuția)
Actualizare cu rata inflaþiei vmd21 vmd21 Printr-o sentinţă civilă am câştigat restituirea sumelor achitate ca şi comision actualizate cu rata inflaţiei. Banca printr-o adresă îmi comunică ... (vezi toată discuția)