avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită actualizare cu rata inflaþiei
Discuție deschisă în Executare silită

actualizare cu rata inflaþiei

Printr-o sentinţă civilă am câştigat restituirea sumelor achitate ca şi comision actualizate cu rata inflaţiei. Banca printr-o adresă îmi comunică că având credit în franci a luat în calcul rata de inflaţie a Elveţiei, iar că suma actualizată este mai mică cu 6.45 CHF decât cea care pe care au restituit-o datorită faptului că a fost deflaţie iar suma de 6.45 este reprezintă plată nedatorată efectuată către mine. Îmi pun întrebarea pentru că la bancă nu a ştiut nimeni să-mi explice (aşa a fost trimisă de jurist) dacă este legal sau nu. Din momemt ce eu trăiesc în România, plătesc rata după cursul valutar al BNR, ar trebui atunci ca şi inflaţia să fie actualizată după indicele de inflaţie din România. Mă puteţi ajuta cu un răspuns Mai este stipulat undeva cum se calculează rata inflaţiei în funcţie de monedă. Sau unde este stipulat că actualizarea în valută se face după rata inflaţiei din ţara emitentă a valutei.


Cel mai recent răspuns: vmd21 , utilizator 19:32, 11 Februarie 2012
Cred ca e mai avantajos si rapid sa renunti la actualizare , sa recuperezi doar debitul. Daca debitul a fost stabilit in franci si nu in lei , atunci esti in avantaj ca s-a marit valoarea acestuia.
E corect ce spune banca. Se aplica inflatia din tara care emite moneda pentru ca vorbim de valoarea respectivei monede, nu a leului. Deci valoarea respectivei monede a crescut in acea perioada, deci teoretic ar trebui sa primiti aceasi valoare, deci mai putini bani
care este baza legală care stipulează aşa ceva din moment?
Mulţumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare cu rata inflaþiei vmd21 vmd21 Printr-o sentinţă civilă am câştigat restituirea sumelor achitate ca şi comision actualizate cu rata inflaţiei. Banca printr-o adresă îmi comunică ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)